Knapp seger mot Nässjö i första träningsmatchen

Fyra mål av Jocke Andersson i återkomsten, vinst med 6-5 (2-3).

Albin Rehnholm saknades i kvällens träningsmatch och ersattes på högerhalven av Emil Nordström och Gustav Ek. I övrigt fick samtliga spelare i truppen speltid på ett eller annat vis. Det gällde även de juniorer som varit med på träningen, det vill säga August Ljung, Vladimir In-fa-lin, Måns Racov och Linus Sandqvist som alla gjorde debut i A-laget. Det innebar att VBK ställde upp med följande startuppställning.

David Borvall
Emil Nordström – Philip Lennartsson – Santtu Nurmi – Gustav Wallin – Patrik Johansson
Pontus Blomberg – Pontus Vilén
Axel Ekholm – Joakim Andersson – Filip Bringe

Dessutom bytte Christian Boman av David Borvall i andra halvlek. August Klang, Isac Karlsson och Pontus Nordström spelade med Nässjö, den sistnämnde blev dessutom målskytt.

Nässjö var pigga i första halvlek och dessutom betydligt hetare än Vetlanda framför mål och utnyttjade de flesta av de chanser de skapade. Redan efter 2 minuter stod det 1-1 i matchen efter mål av respektive lags bästa målskyttar, först av Linus Jönsson och sedan kvittering av Joakim Andersson.

VBK hade mycket boll men passningarna satt sällan där de skulle och Nässjö kunde täppa till ganska så enkelt, de gånger då Vetlanda fick till någon chans så var det ofta en klubba i vägen och täckte. Gästerna var dessutom raska i omställningarna och utmanade VBK:s backlinje flera gånger, och det resulterade i en ledning i paus med 3-2.

I andra halvlek mattades gästerna samtidigt som Vetlandas passningsspel blev något snäpp bättre och man kom djupare in mot Nässjös mål. VBK kunde vända till seger i andra halvlek, men det var jämnt målmässigt genom hela matchen och segern skrevs till 6-5. Det avgörande målet gjordes av en annan återvändare, Filip Bringe på hörna. Han stod dessutom för två assist. Utöver honom och Jocke kan även Axel Ekholm framhållas. I Nässjö var det främst tremålsskytten Linus Jönsson, Kevin Runbom och liberon Viktor Svensson som utmärkte sig.

Nästa träningsmatch spelas mot Villa-Lidköping på bortaplan 25 september.

Vetlanda BK – Nässjö IF 6-5 (2-3)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Patrik Johansson, Filip Bringe.
Nässjö: Linus Jönsson 3, Patrik Gustafsson-Thulin, Pontus Nordström.
Utvisningar: VBK 1×10, NIF 1×10
Hörnor: 16-7