Lindqvist vill vinna sista juniormatchen

Philip Lindqvist gör idag sin sista match som junior i Sapa Arena. Han hoppas naturligtvis att det blir en match till som junior – på Studenternas nästa helg. 
– Att det är sista matcherna som junior är såklart speciellt. Men inget man kan tänka mycket på. Det viktiga är att vinna.

I torsdags spelade VBK 2-2 i Edsbyn i den första semifinalen för J20. I en tät match där defensiven prioriterades av båda lagen lyckades VBK kvittera och skaffa sig ett bra utgångsläge inför andra semifinalen som spelas i Vetlanda på lördagskvällen. 
– Vi hade en del lägen, men det var mycket fokus på defensiven. Edsbyn är ett skridskoskickligt lag som har bollen mycket. Sedan var det skönt att få in 2-2 och skaffa oss ett bra utgångsläge. Vi är bra hemma, så vi har en bra chans, säger Philip Lindqvist som hoppas ha Jonathan Svensson med sig på isen i Sapa Arena. Svensson missade den första matchen på grund av sjukdom men kan förhoppningsvis spela i andra matchen.

Det har gått nästan två veckor sedan Philp spelade en femte och avgörande kvartsfinal med A-laget mot Hammarby. En förlust som fortfarande känns.
– Med lite distans kan jag väl känna att vi gjorde något bra som vann två matcher mot Hammarby, som ju gått bra i semin också. Men samtidigt är jag väldigt besviken att vi inte kunde göra en bättre femte match. Det var för dåligt helt enkelt.
– För egen del har det varit skönt att få matcher med juniorlaget, så att jag fått något annat att fokusera på.

Nu väntar alltså en ny avgörande match för Philip Lindqvist. Denna gång på hemmaplan. Förhoppningvis med lyckligt slut.
– Vi kommer göra allt för att vinna, det kan jag lova. 

KOM OCH STÖTTA J20 – AVSLAG 17:30 IKVÄLL LÖRDAG