Många tillbakablickande intervjuer utlovas – beställ Jubileumsboken i dag

Till vintern firar Vetlanda Bandyklubb 75 år, bland annat genom att ge ut en Jubileumsbok där vi utlovar intervjuer med många VBK:are som blickar tillbaka på åren som gått. Förhandsboka ditt exemplar av boken nu!

I veckan som gick träffade Daniel Engström Stenson de före detta spelarna Jonas Claesson och Kenth Hultqvist, som båda har varit med och vunnit SM-guld med VBK. Efter karriären har de båda varit förbundskaptener och Jonas Claesson har tränat VBK i två tillfällen omgångar.  Jonas och Kenth kommer i boken berätta om hur det var att spela i VBK under gulderan och vad som gjorde laget till bäst i Sverige vid tre tillfällen mellan 1986 och 1992.

Förra veckan intervjuades även tidigare ordföranden Lars Forsell, som bland mycket annat låg bakom flera av de värvningar som tog VBK från lindansarlag till topplag. Han berättar historien bakom värvningarna. om kampen för att få konstfrusen bandybana i Vetlanda och annat från sina elva år som ordförande på 1970-och 1980-talet.

I arbetet med boken har sedan tidigare Daniel Engström Stenson och hans medförfattare Kristian Lönner gjort många andra intervjuer med personer som på olika sätt haft viktiga roller i VBK under de 75 år som passerat. Spelare och ledare berättar om kända och okända ögonblick som skapade historien. Händelser från bandyplaner, omklädningsrum, spelarbussar och styrelserum.

Exempelvis har Kristian varit i Finland och träffat Timo Serenius, Leo Segerman och Sami Laakkonen, tre finska spelare som i olika tider av föreningens historia gjort ett stort avtryck.

Förhandsbeställ Jubileumsboken nu

Boken kommer att ges ut lagom till jul 2019. Genom att förhandsbeställa boken hjälper du till att säkra utgivningen av boken då förhandsbokningar är en förutsättning för att finansiera boken. Så är du intresserad av att köpa Jubileumsboken, tveka inte att skicka in din förhandsbeställning redan nu!

Du som beställer boken kan antingen beställa boken för 249 kr eller ge ett extra bidrag genom att köpa Premium-utgåvan för 1 000 kr. Då får du en inbjudan till releasefesten vid matchen mot Åby 29 november samt möjligheten att få med ditt namn i boken.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se