Moderklubbsmatchen på lördag mot Motala

På lördag 27 november när VBK möter IFK Motala i Hydro Arena firar vi vår egen ungdomsverksamhet och alla andra klubbar som bidrar till vårt Elitserielag i det vi kallar för Moderklubbsmatchen.

Vetlanda Bandyklubbs A-trupp består den här säsongen av spelare från totalt åtta olika moderklubbar, där VBK själva givetvis är den största men efter det även Jönköping och Åby/Tjureda i Småland, Gripen och Kungälv i västra Sverige, Boltic i Värmland samt Veiterä och Akilles i Finland.

Inför vår match på lördag hemma mot IFK Motala vill vi fira vår egen och alla andra ungdomsverksamheter i Sverige genom att uppmärksamma våra moderklubbar. Detta gör vi bland annat genom att värma upp i en tröja från respektive moderklubb och vi är glada att alla moderklubbarna har valt att medverka i detta och bidra med tröjor som vi kan använda för att uppmärksamma dem. 

Dessutom spelar Skriö hemmamatch i damernas Elitserie mot Västerås kl 13:00 före VBK:s match mot Västerås. Skirö och VBK är båda stora barn- och ungdomsföreningar och det är viktigt att uppmärksamma båda klubbarnas insatser för bandyn i Vetlanda! Se gärna Skriö – VSK innan du ser VBK:s match, du som har säsongskort/frikort eller köpt biljett till VBK – Motala har fri entré till Skirös match på lördag och samma sak för säsongskort/biljettinnehavare hos Skirö som har fri entré till VBK – Motala. 

Moderklubbar VBK A-lag 2021/2022

Vetlanda Bandyklubb

Anton Svensson
Philip Lennartsson
Albin Rehnholm
August Klang
Pontus Blomberg
Måns Racov
August Ljung
Joakim Andersson

Jönköping Bandy

Linus Sandqvist
Pontus Nordström
Emil Nordström

Åby/Tjureda IF

Jonathan Svensson
Filip Bringe

Veiterä

Santtu Nurmi
Eetu Peuhkuri

Gripen Trollhättan

Christian Boman

Tranås BOIS

Gustav Wallin

IF Boltic

Olle Berglund

IFK Kungälv

Axel Ekholm

Akilles Borgå

Emil Fedorov

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se