Mot Tellus vill Vilén vända negativa trenden

Efter fyra raka förluster vill VBK tillbaka på vinnarspåret igen när laget på onsdagskvällen möter Tellus.
– Vi ska driva upp tempot och åka mycket skridskor, lovar Pontus Vilén.

Även om VBK förlorat de senaste fyra matcherna, mot Villa, Vänersborg, Edsbyn och Bollnäs, vill inte Pontus Vilén kalla det för en formsvacka. Han framhåller att laget stundtals ändå spelat bra.

– Alla lag kan ha tuffa perioder. Mot Villa, som är den svåraste bortamatchen på hela säsongen, var vi med långt in i andra halvlek. Mot Bollnäs gör vi en bra första halvlek medan vi i andra inte riktigt hittar nycklarna framåt och skapar inte tillräckligt för att vinna matchen.

– Det var mot Vänersborg inget funkade. Och mot Edsbyn började vi bra men föll sedan ur ramen och vår matchplan, säger Pontus Vilén.

Tycker du att det märks på gruppen att ni förlorat fyra raka?

– Nej, vi har alltid sagt att när man kommer till omklädningsrummet så ska man sprida energi. Sedan har vi haft bra möten och diskuterat vårt spel och hur vi ska vända trenden.

Vad har ni sagt till varandra?

– Att vi behöver jobba hårdare över hela planen och få igång det som vi är bra på, som högt bolltempo.

”Spelar på den nivå jag vill vara på”

Samtidigt som laget haft det tufft har Pontus Vilén visat fin form och varit en av lagets mest framstående spelare.

– De senaste matcherna har det känts väldigt bra. Jag får spela mycket och utvecklas med förtroendet jag får. Jag är pigg och fräsch, skadefri och inga sjukdomar, Peppar, peppar.

Just sjukdomar och skador är annars något som drabbat laget hårt i vinter. Pontus Vilén väljer ändå att se de positiva sidorna även av det.

– Det är väldigt roligt att se de yngre spelarna, även om jag själv inte är så gammal, kliva fram. De har gjort det riktigt bra, säger Pontus som nyss fyllde 23 år.

Tellus ett hårt kämpande lag

På onsdagskvällen ställs VBK mot Tellus från Stockholm som just nu ligger näst sist i tabellen. Att hålla högt tempo tror Pontus Vilén blir nyckeln till seger.

– Tellus är ett hårt kämpande lag som det kommer att ta 90 minuter att lösa upp. De viker inte ner sig. Men vi ska driva upp tempot och åka mycket skridskor.

Se matchen på Bandyplay

LagPSVOFGMIMP