Oavgjort igen mot Vänersborg

VBK avslutade året med att spela 4-4 mot Vänersborg.

På några veckor har Vetlanda och Vänersborg mötts två gånger. Båda gångerna har bortalaget hämtat upp underläge och matchen har slutat oavgjort. Den här gången blev det 4-4 efter att Emil Viklund kvitterat med ungefär en kvart kvar.

Det var även Emil Viklund som inledde målskyttet den onsdag i Hydro Arena. Efter lite flipperspel på mittplanen hamnade bollen hos Ilja Grachev – Vänersborgs för kvällen bäste spelare – som gav den vidare till en fristående Viklund som i straffområdet knackade upp bollen i nättaket bakom David Borvall.

Två Jockemål innebar halvtidsledning

Ledningsmålet var rättvis så långt. Det var bortalaget som kom längst i sina anfall, medan hemmalaget alltför ofta hamnade i bekymmer innan man flyttat in bollen på offensiv planhalva. Men vartefter blev det bättre och det tog bara tre minuter att vända på matchen. Först frispelade Pontus Vilén Joakim Andersson som säkert gjorde 1-1. Kort därefter höll sig Emil Fedorov – som han ofta gjort på senare tid – framme på en studsande boll i motståndarens straffområde och vispade in 2-1.

VBK var nu det bättre laget och lyckades oftare förlägga spelet till offensiv planhalva och skapade på kort tid två hörnor i jakten på en tvåmålsledning. Men då gäller det att se upp. Särskilt när motståndarnas målvakt heter Kimmo Kyllönen. Vid den andra hörnan plockade han bollen ur korgen och såg Edvin Isaksson ta fart på stora ytor is. Eftersom VBK bara stannat med en spelare på mittlinjen blev Isaksson helt ren med David Borvall och gjorde enkelt 2-2 i ett läge då VBK förde matchen.

VBK återtog emellertid ledningen när bollen efter nytt flipperspel i Vänersborgs straffområde den här gången nådde Joakim Anderssons klubba.

VBK lyckades inte hålla ledningarna

Andra halvlek inleddes liksom den första med att Vänersborg gjorde mål. Därefter följde en halvlek där kombinationen av täta försvar och något långsamma anfallsförsök av få spelare inte gav särskilt många klara målchanser åt något av lagen.

Därför såg det ljust för hemmalaget när Filip Bringe förvaltade det straffslag VBK tilldömdes när Emil Fedorov tog sig in i offensivt straffområde. Tyvärr för VBK:s del lyckades man inte behålla ledningen längre än knappa fyra minuter.

Matchen avslutades med hörnor åt båda lagen. Men trots att det var seriens bästa hörnlag som möttes blev det inte mål på några hörnor och lagen delade på poängen.

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 4-4 (3-2)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2, Emil Fedorov, Filip Bringe.
Vänersborg: Emil Viklund 2, Edvin Isaksson, Lukas Forsström.
Utvisningar: Vänersborg 1×10
Hörnor: 6-8
Matchrapport

Laguppställning