Oavgjort mot Bollnäs GIF

3-3 (1-2) där Erik Persson räddar poängen till gästerna.

Det finns mycket att ta med sig från en sådan här match. En poäng mot serieledarna som inför matchen hade kammat hem alla tillgängliga poäng. Ett bra försvarsspel där man inte släppte till många chanser, och där man var med och störde så fort motståndarna var inne i straffområdet. En mängd skapade chanser framåt. Men det är väl det där sistnämnda som ändå skaver, för det här kunde ha gett två poäng till Vetlanda.

Bollnäs hade det mesta av bollinnehavet inledningsvis där ett skott utifrån som tog i ribban var den vassaste chansen. Vetlanda var som sagt bra med i defensiven och gav aldrig Erik Pettersson chansen att dominera på offensiv planhalva – till skillnad från premiärmatchen förra säsongen – istället hackade det en del för Bollnäs och Vetlanda kunde några gånger vända på spelet. På så vis borde Vetlandas ledningsmål kommit tidigare, alldeles för ofta i första halvlek spelade VBK till sig bra chanser inne i straffområdet men där bollen till slut hamnade utanför eller räddades av Erik Persson i bortamålet.

Matchens första mål kom i 19e minuten där Joakim Carlström höll sig framme på en hörnretur. Hörnan i sig kom efter en rensning sedan Rauan Issaliyev gått mellan två backar och skaffat sig friläge, men där Erik Persson fick ihop benskydden. Chanser till att utöka fanns också där, men istället kunde gästerna kvittera dryga halvtimmen in när Erik Pettersson stänkte in en hörna i nättaket. 

Slutet av halvleken kantades av en mängd olika situationer där Vetlanda kom ut som förlorare. Först fick jubilaren – 300 matcher – Pontus Blomberg olyckligt en boll i ansiktet, han kunde återkomma i matchen innan paus och gjorde på det hela en strålande match. Sedan valde domarna att fria efter vad som såg ut som ett självklart hemåtpass från Anton Dahlberg till egen målvakt. Strax därefter tog Bollnäs ledningen, de utnyttjade en stor yta på Vetlandas högersida som uppstod då Albin Rehnholm till synes blev fälld av en motståndare. Och på övertid var Vetlanda återigen igenom och skapade chans där det lika gärna kunde ha blivit mål.

Bollnäs kom ut efter paus och testade ett par lyft bakom Vetlandas backlinje – men i Sebastian Ytterells frånvaro så löstes de situationerna ändå på bästa sätt. Klart är att Bollnäs inte hade många chanser i andra halvlek och att Vetlanda förde matchen. Men det betyder inte nödvändigtvis att målen faller logiskt, för det var Bollnäs som kunde utöka till 3-1 på hörna tolv minuter in i halvleken, återigen Erik Pettersson.

Men Vetlanda gav aldrig upp den här matchen, man fortsatte att utmana på Bollnäs planhalva och när inte de öppna lägena sitter så klippte Jocke in sitt andra mål i en mer tilltrasslad situation. Och med kvarten kvar kom också kvitteringen, en flip in i straffområdet friställde Jocke och istället för eget avslut framför Persson så valde Jocke att passa till Rauan Issaliyev som äntligen fick göra sitt första Elitserie-mål.

Sista kvarten blev lite mer avvaktande även om Bollnäs försökte skicka in mer energi i sina anfall efter en timeout med tio minuter kvar, men Vetlanda hade fortsatt bra koll bakåt och kunde även hota framåt. Men fler mål blev det alltså inte, slutresultat 3-3

Vetlanda BK – Bollnäs GIF 3-3 (1-2)
Målskyttar VBK: Joakim Carlström 2, Rauan Issaliyev.
Bollnäs: Erik Pettersson 2, Oskar Westh.
Utvisningar: –
Hörnor: 9-10
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se