Olyckliga minuter fällde Vetlanda

Förlust med 5-2 (2-2) mot Sandviken efter en fin första halvlek men där SAIK blev för starka i andra.

Jämfört med matchen mot Villa var första halvleken mot Sandviken en rejäl uppryckning, bättre fart i anfallspelet och skarpare in mot straffområdet gjorde att man skapade mer framåt. Det gjorde också att man tog ledningen efter en fin aktion av Pontus Vilén där sedan Axel Ekholm var sist på bollen.

Sandviken snurrade stundtals runt ganska bra på offensiv planhalva och vände med två snabba mål, men bara några minuter senare var det kvitterat efter att ett inspel från Filip Bringe hittade in i mål med hjälp av Saik-försvaret.

Jocke Andersson tvingades tyvärr utgå i paus och det gjorde att ytorna på offensiv planhalva blev mindre i andra halvlek. Saik var betydligt hetare i sin offensiv och kunde gå ifrån målmässigt under några olyckliga minuter, först på straff och sedan när Gustav Wallin gjorde en fin brytning vid friläge men där bollen sedan ändå rann in i mål.

VBK lyfte upp spelet något, men Sandviken stod för nästa mål när de kontrade in 5-2 med mindre än kvarten kvar att spela. Vetlanda hade ett par lägen att skapa något i andra, men det ville sig inte riktigt i andra halvlek.

Slutresultatet blev 5-2 och imorgon eftermiddag väntar en betydelselös match mot Hammarby som även de står på 0 poäng efter två matcher.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK 2-5 (2-2)
Målskyttar VBK: Axel Ekholm, Filip Bringe.
SAIK: Jesper Jansson, Rasmus Forslund, Hannes Edlund, Niklas Holopainen, Albin Bjerkegren.
Utvisningar: VBK 3×6
Hörnor: 4-5
Matchrapport

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se