Onödigt spännande avslutning mot Frillesås

Isac Karlsson slår in vinstmålet på övertid, seger med 7-6 (4-2).

10 minuter in i andra halvlek satte Pontus Blomberg 6-2 på hörna. Det var VBKs andra mål i andra halvlek och just då kändes det som man hade bättre kontroll på matchen än vad man hade någon gång i första halvlek. Men istället lät man Frillesås komma ikapp till 6-6.

Vetlanda tog ledningen i sjunde minuten efter ett fint anfall på vänstersidan där Patrik Johansson kom med och snyggt skaffade sig friläge. 2-0 kom efter dryga kvarten genom ett skott långt utifrån av Pontus Vilén, välplacerat men kanske något som Christian Axelsson borde ha räddat. Så långt var det Vetlanda som skapade det mesta och det bästa även om bortalaget hade en del försök till att skaffa hörnor.

Reduceringen kom på frislag genom Fredrik Brandin i 25e minuten, och mindre än tio minuter senare så hade det blivit ytterligare tre mål. Först ett inspel från Pontus Blomberg till Isac Karlsson som stod fri framför mål, sedan Fredrik Brandin med ett kanonskott ur ingen vinkel alls, och efter det slog Blomberg ytterligare en briljant passning ut till vänster där Pontus Blomberg kom och kunde sätta sitt andra fram till 4-2.

Det blev också halvtidsresultatet, även om slutet av halvleken bjöd på ytterligare några chanser till utökad hemmaledning.

Andra halvlek var som sagt inledningsvis ett höjt snäpp från Vetlanda, mål på straff av Filip Bringe och Blombergs hörnmål speglade matchbilden rätt så väl. Efter det fortsatta man att ligga på och Frillesås tredje mål låg inte direkt i luften. Men det kom ändå, ett frislag från vänster styrdes in av Fredrik Brandin och bara minuten senare fick Gustav Friman vandra igenom och sätta ytterligare en reducering.

Efter Mattias Rehnholms timeout blev det en konstig matchbild där Vetlanda hade mycket av bollen, skapade en del lägen där man inte riktigt hade marginalerna på sin sida. Frillesås pressade högt i sin jakt och inte minst satte man gång på gång tryck på straffområdet, även om det inte blev så många farligheter så blev det ändå oreda i försvaret. Inte minst blev det hörnor, och det var på två sådana som Frillesås till sist ordnade en kvittering. Den sista i 89e minuten, Fredrik Brandin satte sitt fjärde mål och just då var det inte mycket som talade för Vetlanda-seger.

Men i en sista uppryckning fick man till ett par anfall, två timeouter gav några minuter av tillägg, och till sist kom Albin Rehnholm runt på högerkanten och hittade in till Isac Karlsson som stod på exakt rätt plats för att bli matchvinnare åt Vetlanda. Seger med 7-6 i en match som aldrig borde ha blivit så målmässigt jämn.

Vetlanda BK – Frillesås BK 7-6 (4-2)
Målskyttar VBK: Isac Karlsson 2,  Pontus Vilén 2, Patrik Johansson, Pontus Blomberg, Filip Bringe.
Frillesås: Fredrik Brandin 4, Gustav Friman, Robin Mohlén.
Utvisningar: Frillesås 4×10.
Hörnor: 12-8