P17 kopplar grepp om seriesegern

Dessutom två oavgjorda matcher för P19 som gör att man är på säkrare sluspelsmark, och cupsilver för P14 i Stockholm

Juniorlagens seriespel närmar sig slutet där lagen slåss i vardera ändar av sina respektive serier. För P19s del handlar det först och främst att klara åttondeplatsen som betyder kvartsfinal. I helgen blev det två oavgjorda matcher, faktiskt två gånger 5-5 mot Edsbyn och Rättvik, och i båda matcherna kunde det ha blivit två poäng. Det är signifikativt för säsongen så här långt att lagen har varit med bra i nästan alla matcher men många gånger tappat poäng mot slutet. I gårdagens match mot Edsbyn så ledde man både med 2-0 och 4-3, däremellan hade Edsbyn ledningen och till slut var det VBK som tvingades kvittera i 90e minuten för att ta poäng. Målen gjordes av William Reuser, William Eek, Lukas Corin och Ludvig Tejmark.

Idag mot Rättvik hade VBK tvåmålsledningar tre gånger om, efter en kvittering till 3-3 halvvägs in andra halvlek drog Vetlanda ifrån igen men Rättvik kom tillbaka och fastställde slutresultatet 5-5 med tio minuter kvar. Vetlandas målskyttar var Anton Gustafsson, Ludvig Tejmark, Alexander Sundberg, William Reuser och Eric Jältborn. Två oavgjorda matcher innebär ändå att man drar ifrån Vänersborg som åkte på två uddamålsförluster, och Vetlanda är nu sex poäng före IFK när lagen har tre respektive fyra matcher kvar. Där har Vetlanda också bättre målskillnad och möter jumbon Västerås i sin nästa match, den spelas hemma på söndag klockan 14.30. Vetlanda har bara en poäng upp till Edsbyn och tre till Rättvik och Nässjö, där de två förstnämnda har spelat en match mindre.

P17 spelade bara en match i helgen, hemma mot Edsbyn blev det en seger med 9-3. Men det var först i andra halvlek som man hittade både det offensiva och det defensiva spelet, och då gjorde man det ordentligt. Vetlanda kvitterade till 3-3 alldeles i slutet av första halvlek, så långt hade man svårt att ta sig förbi Edsbyns backlinje samtidigt som man var alltför passiva när gästerna kom sättandes. Men ändrade sig alltså till andra halvlek. Loke Nordh i hemmamålet stod för en stabil insats, Vilgot Lindh var ett ständigt hot framåt från sin högerhalv och dessutom giftig defensivt. Utan att förta något från övriga mål – laget vet hur man gör snygga mål – så är det svårt att inte nämna Ludvig Tejmarks 7-3 mål, de som såg A-lagets match mot Rättvik i fredag minns säkert Albin Rehnholms hörna som satt stenhårt i bortre krysset. Det här var något liknande, med den skillnaden och Ludvig kom med fart och hade sämre vinkel.

Ludvig och Vilgot stod för tre mål vardera i matchen, övriga mål gjordes av Alex Gustavsson, Oliver Parkner och Olof Waldmann. Eftersom Villa förlorade sin match i helgen så är Vetlanda med 20 poäng nu två poäng före just Villa, samtidigt som Vetlanda har spelat tolv matcher mot Villas tretton. Därefter jagar Åby en poäng efter Villa, och Tellus och Sandviken är ytterligare en poäng bakom. På söndag 11.45 spelar VBK hemma mot Västerås.

I U16 Regional spelade VBK idag på Skarpe Nord mot Kungälv och det blev seger med 10-3. Albin Ek stod för fem av målen, de andra målen gjordes av Vincent Rinaldo, Malte Engdahl, Milo Adolfsson Carlsén, Olle Johansson och Filip Skarve. Enligt schemat är nästa match hemmamötet mot Kungälv 24 februari.

I Division 2 Småland spelade Vetlanda en extremt målsnål match mot Fredriksberg i Ronneby, matchen slutade 1-1 och Lukas Corin stod för VBKs mål. På lördag klockan 12 spelar laget hemma mot Öjaby.

Vi vill också passa på att nämna Vetlandas 14-årslag som i helgen spelade Youth Stars Cup i Stockholm. Laget inledde med två förluster mot Kalix och Stabaek, lagen som sedan möttes i ena semifinalen. Men Vetlanda tog sig också till semifinal efter att ha slagit Åby och Spånga/Bromsten i gruppspelet, och sedan Broberg i kvartsfinalen. I semin slogs Fredriksberg med hela 9-3 och man ställdes då mot Kalix i finalen. Motståndarna hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge i andra halvlek, och vann till slut också den straffläggning som avgjorde hela cupen då finalen slutade 3-3 efter full tid. Stort grattis till andraplatsen och en fint genomförd turnering.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se