P18 Svenska Cupen 2017

P18 vinnare i Svenska Cupen

Vetlandas P18-lag gick obesegrade ur Svenska Cupen som denna helg avgjordes i Sandviken. Igår besegrades Vänersborg och TB Västerås med 8-0 respektive 6-1, och tidigt på morgonen idag vann de mot Nässjö med 5-0. Det innebar att matchen mot Sandvikens AIK blev avgörande då även hade vunnit alla sina matcher.

I finalen visade sig Vetlanda – och inte minst Jonathan Svensson som stod för tre mål och två assist – vara det hetare laget, de ledde med 6-0 innan SAIK fick med sig två tröstmål de sista tio minuterna. Stort grattis till P18-laget som tog hem Vetlandas andra seger i Svenska Cupen.

Det var också avslutningen på försäsongen för de äldsta juniorlagen. Nästa helg inleds både Junior- och Pojkelitserien, för Vetlandas del handlar det om bortamatcher mot IFK Vänersborg på söndag. P16 däremot spelar Kosa Mini World Cup nästa helg, de ställs i gruppspelet mot Oslo-laget Ready, ryska Uralsky Trubnik och Villa-Lidköping.

I och med att seriespelet börjar komma igång så kan vi också presentera de olika utvecklingsavtalen som i år inbegriper 24 spelare och åtta lag. Simon Lundström, Philip Lindqvist och Lukas Tidetorp har möjlighet att spela med Nässjö IF i Bandyallsvenskan, i samma serie kan Jakob Jonsson och Gustav Wallin spela med Tranås, och Jakob Knutsson, Linus Toresson, och Arvid Johannisson med Åby-Tjureda.

Linus Karlsson, William Westerling och Alfons Degerstedt kan spela med BK Bore i Division 1, Albin Ottosson, Viktor Honeth och Emil Lindqvist med Stjärnan, Erik Norresjö och Pontus Nordström med Jönköping, och Philip Svensk,  Hampus Göransson, Alfred Karlsson och Rasmus Bohlin med Målilla. Vetlandas P20-lag har dessutom möjlighet att låna in Viktor Birgersson, Viktor Johansson och Victor Nyman från Åby-Tjureda.

Foto: Svenska Bandyförbundet

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se