P19 till slutspel i Svenska Cupen

Vetlanda P19 spelade ikväll avgörande gruppspelsmatch borta mot Västerås, det blev en klar seger med 8-2.

Båda lagen inledde med att besegra Nässjö och det stod alltså mellan Västerås (ett samarbete mellan Västerås SK och Tillberga) och Vetlanda vilka som skulle ta sig till finalspelet i Lidköping. Hemmalaget tog ledningen i 18:e minuten, men bara två minuter senare kvitter Isac Karlsson på frislag och därefter var det mest Vetlanda som hamnade i målprotokollet. Ytterligare två VBK-mål i första halvlek och efter en kvart av andra halvlek var matchen i praktiken avgjord med tre ytterligare. Vid full tid stod det 8-2 och man gör Villa Lidköping, Edsbyn och Sirius sällskap i finalspelet. Målskyttar för Vetlanda var Isac Karlsson 3, Alfons Degerstedt 2, Gustav Ek (plus fyra assist), Adam Lisell och Vladimir In-fa-lin.

Det är Sirius som står för motståndet i semifinalen nästa lördag, 19 oktober. Final och bronsmatch spelas på söndag.

Denna helgen spelar P17 sina gruppspelsmatcher i Svenska Cupen. Imorgon möter laget Derby, Skirö och Borgia, och på söndag spelar man mot Motala.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@gmail.com