På lördag fyller VBK 75 år

VBK möter på lördag Frillesås i Elitserien. Då är det på dagen 75 år sedan Vetlanda BK bildades.

Klockan sju på kvällen den 7 december 1944 samlades ett antal personer på Brandels konditori i Vetlanda. Ärendet: bildande av bandyklubb. Vid mötet rådde total enighet om att bilda Vetlanda Bandyklubb.

Det har hänt en del sedan mötet på Brandels. Veckan därpå möttes bandyfolket igen. Då beslutade de om att bilda en festkommitté och reservlag. På nyårsdagen 1945 spelade man sin första match. 1945 ritade också Åke Svedbom vårt fina klubbmärke. Därpå har följt vinster och förluster, uppflyttningar och nedflyttningar, SM-guld och ingenmansland.

På lördag den 7 december 2019 är det exakt 75 år sedan Vetlanda bandyklubb bildades. Det firar vi med att bjuda in till elitseriematch mot Frillesås BK klockan 16:00.

Då ska vi hurra för VBK och hylla dem som tog upp VBK i högsta serien första gången.

Välkommen!

Läs mer om hur VBK bildades och allt annat som hänt under de 75 åren i Gulsvarta Hjärtan – berättelsen om Vetlanda BK. Beställ boken här.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se