Putte inför slutspurten

- Det drar ihop sig, konstaterar tränare Patrik Johansson när vi frågar hur läget är dagarna innan Elitserien avgörs.

Hur laddar ni den här veckan?
Vi tränar på som vanligt. Det är skönt att få tre rejäla pass nu måndag, tisdag onsdag. Det är inte så ofta man får sådana tillfällen under säsong. Dessutom har i stort sett alla varit med på träningarna.

Ja, ni har haft lite problem med skador på slutet. Hur är det exempelvis med Philip Lennartsson och Albin Rehnholm som missat några matcher?
De har varit med och kört måndag och tisdag, så det känns skönt. Man ska inte skylla på skador men visst har det påverkat oss senaste veckorna att vi fått möblera om i laget. Samtidigt har vi haft lyxen att kunna spela i stort sett med samma lag fram till dess.

Hur ser du på de fyra matcher ni spelat efter senaste landslagsupehållet, med en oavgjord och tre förluster?
Jag tycker prestationerna varit OK, men vi har inte fått med oss resultaten. Vi har inte varit lyckats prestera tillräckligt över 90 minuter. Jag tycker defensiven var bättre senast mot Villa och sedan behöver vi få till trycket i anfallsspelet lite till.

Ni hade en period i januari då ni gjorde mycket mål och hade en väldig fart i anfallsspelet. Hur ska ni hitta tillbaka till det?
Mycket av offensiven sitter i defensiven. Får vi till defensiven och hamnar i rätt position där brukar offensiven komma. Sedan gäller det att vi får med mycket folk och bli svårlästa.

En intensiv period väntar med matcher varannan dag, förhoppningsvis under lång tid. Hur ser du på kommande veckor?
Just nu är det fullt fokus på Vänersborg på fredag. Det blir som en slutspelsmatch, de har allt att spela för och kommer vara desperata. Vi ska sätta vårt spel så att det sitter inför nästa vecka.

Hur ser du på avslutningen av serien, kampen om sjätteplatsen och eventuella motståndare i åttondelsfinalerna?
Det är på sätt och vis skönt att det inte går att gissa resultaten i den här serien för då blir det uppenbart att det är det egna spelet och våra matcher vi måste fokusera på. Vi siktar på att avsluta med två matcher och sedan får vi se hur tabellen slutar. Men oavsett vad som händer behöver vi höja oss lite inför slutspelet.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se