Säsongen är slut

Vetlanda aldrig nära i tredje semifinalen, förlust med 10-5 (6-2)

Tredje semifinalen kunde knappast börjat på ett sämre sätt, efter en lite trevande inledning blev det 1-0 till Villa på en feldömd hörna. Och inte långt därefter blir det 2-0 när VBK inte hänger med i hemmalagets anfallsspel och Johan Löfstedt sätter bollen i taket.

Vetlanda tog timeout i trettonde minuten när Villa gjort sitt andra hörnmål på deras tredje hörna, och det höjde Vetlandas spel något i alla fall. En reducering fick man till, en lång boll till Joakim Carlström gav sedan Emil Fedorov läge inne i straffområdet. VBK fick mer bollinnehav och kunde spela runt en del samtidigt som Villa gjorde sitt bästa för att inte gå bort sig, och sedan var hemmalaget fortsatt lika vassa framåt.

Det hjälpte inte heller att Vetlanda hade en tendens att bli alldeles för bolltittande och att man därmed tappade bort spelare. Det var inte huvudproblemet när Christoffer Edlund gjorde 4-1 i 23e minuten, men väl när hemmalagets två nästa mål kom. Först fick Tim Persson stå alldeles ensam framför mål vid 5-1, och när sedan Felix Phersson gjorde 6-2 precis innan paus var det ett gäng Vetlanda-spelare som tittade på Christoffer Edlund men inte på Phersson.

Däremellan hade Vetlanda alltså fått in en boll, ett fint anfall där Rauan Issaliyev blev framspelad av Vladimir In-fa-lin.

Som om inte 6-2 i paus var tillräckligt så tvingades Joakim Carlström att utgå efter en smäll i offensivt straffområde. Preliminärt handlar det om en bruten tumme.

Andra halvlek blev en helt avslagen historia efter att VBK tidigt missat en straff – snyggt ordnad av August Ljung – och Villa några minuter efteråt gjorde 7-2. Båda lagen ordnade en hel del chanser och inledningsvis slutade det allt som oftast med att Vetlanda missade sina och Villa gjorde mål, det var inte förrän det stod 9-2 som VBK började sätta sina chanser och det blev 9-3 strax därefter genom mål av August Ljung.

Hemmalaget ordnade tvåsiffrigt i 78e minuten, men därefter var villan färdigmålad medan Vetlanda stack upp och gjorde två till, slutresultat 10-5. De två sista målen av Emil Fedorov och Rauan Issaliyev.

Villa-Lidköping BK – Vetlanda BK 10-5 (6-2)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov 2, Rauan Issaliyev 2, August Ljung.
Villa: Tim Persson 3, Martin Hammarberg 2, Joel Broberg 2, Johan Löfstedt, Felix Phersson, Christoffer Edlund.
Utvisningar: Villa 1×10
Hörnor: 9-8
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se