Seger mot Kungälv

4-1 (2-0) med mål av nyförvärvet Rauan Issaliyev.

Träningsmatchen mot IFK Kungälv kan beskrivas som intensiv men inte så välspelad. Det var många brytningar fram och tillbaka, där gästerna backade hem en hel del men ändå var aggressiva när Vetlanda anföll, och VBK ofta var uppe och pressade högt när Kungälv hade bollen.

VBK hade ledningen i paus med 2-0 där nyförvärvet Rauan Issaliyev presenterade sig drygt halvvägs in med en framspelning till Elliot Fröjd. Andra målet gjordes av Axel Ekholm på hörna, och strax innan dess träffade Emil Nordström ribban på hörna.

I andra halvlek stod Vetlanda för det mesta av anfallsspelet men gästerna fortsatte med ett svårforcerat försvarsspel, Vetlandas passningsspel var inte riktigt så exakt som det krävdes för att komma igenom, och dribblingsförsöken stoppades för det mesta av en utsträckt klubba.

Issaliyev fick göra sitt första mål i VBK-tröjan, en kontring efter Kungälvshörna gav friläge och 3-0. IFK var inte helt nöjda med offsidebedömningen på det målet, och det såg helt klart tveksamt utifrån min inte helt optimala position, och gästernas Hampus Kärnman drog på sig en fullängdsutvisning. Det gav än mer spelmässigt övertag till VBK, och 20 minuter in i andra halvlek kunde August Ljung sätta 4-0 efter fin upprullning av försvaret.

Vetlanda hade ytterligare ett par chanser, Victor Lindblom i Kungälvs mål stod för ett par fina räddningar. Istället blev det Kungälv som gjorde sitt enda mål i 85e minuten på en hörnretur, men då hade IFK också haft ett avslut i ramen en stund tidigare.

Nästa match för VBK är på onsdag, i Svenska Cupen hemma mot IFK Vänersborg.

Vetlanda BK – IFK Kungälv 4-1 (2-0)
Målskyttar VBK: Elliot Fröjd, Axel Ekholm, Rauan Issaliyev, August Ljung.
Kungälv: Hugo Andersson
Utvisningar: VBK 1×10, IFK 1×10
Hörnor: 10-5
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se