Adam Rudell

Seger mot Nässjö i första träningsmatchen

8-2 (2-1) där Adam Rudell utmärkte sig med fyra mål.

 

Första matchen för säsongen i Hydro Arena var Vetlandas första träningsmatch, mot allsvenska Nässjö IF. VBK kom till spel utan nyförvärven Eetu Peuhkuri och Emil Fedorov som spelade landskamper för Finland, och dessutom var juniorerna Jonathan Svensson och Albin Rehnholm även de på landslagsläger. In kom i stället debutanterna Pontus Nordström, Albin Johannisson och Erik Norresjö.

 

VBK fick en smakstart och gjorde mål i de två första ordnade anfallen, bägge gångerna var det Adam Rudell som höll sig framme. Men utöver ett friläge som fd VBK-målvakten Oscar Löfqvist räddade så märktes det att det var Vetlandas första match, varken passningar eller tempo var av högre kvalitet. Inte för att Nässjö hade så mycket mer i chansväg, men de lyckades förvalta en av de få chanser de hade och hade dessutom en hörna i stolpen.

 

Andra halvlek började på samma sätt som första halvleken, 3-1 kom i 49:e minuten när Axel Ekholm gjorde sitt första mål i Vetlanda-tröjan. Nässjös lag var inte riktigt lika samlat bakåt samtidigt som Vetlanda kom bredare och med bättre precision i passningarna. Ett exempel på det var när Pontus Nordström gjorde 4-1, Pontus stod för en riktigt fin debutmatch.

 

20 minuter in i halvleken så gjorde Nässjö sitt andra mål, men inom två minuter så hade Vetlanda i sin tur gjort ytterligare två. Till slut rann matchen iväg till 8-2 och vi kan notera att också Viktor Lindkvist som inför säsongen kom från just Nässjö avslutade med att fastställa slutresultatet.

 

Vi tar främst med oss andra halvlek som över lag bjöd på ett bättre Vetlanda-spel, och vi vill plussa lite extra för Adam Rudell som gjorde fyra mål i matchen och för Pontus Nordström.

 

Nästa träningsmatch spelas även den i Hydro Arena, på fredag kväll klockan 19.00 när IFK Vänersborg kommer på besök.

Vetlanda BK – Nässjö IF 8-2 (2-1)
Målskyttar VBK: Adam Rudell 4, Axel Ekholm, Pontus Nordström, Viktor Lindkvist, Philip Lennartsson.
Nässjö: Markus Magnusson, Oskar Hulthammar.
Utvisningar: VBK 1×10,  NIF 1×10
Hörnor: 2-3
Matchrapport

Laguppställning