Seger mot Nässjö i Svenska Cupen

Målrik match slutade 10-5 (5-2).

Vetlanda P19 spelade tidigare ikväll sin första gruppspelsmatch i Svenska Cupen. Hemmamatchen mot Nässjö vanns med 10-5. Första halvlek var en ganska så jämn tillställning där Vetlanda var effektivare i straffområdet och man ledde i halvlek med 5-2.

Efter paus var Nässjö det hetare laget samtidigt som Vetlanda tappade koncentrationen, det innebar att gästerna kunde komma tillbaka och kvittera innan det gått en kvart av andra halvlek. En timeout gjorde dock att VBK fick kontroll på matchen och man drog iväg i målprotokollet så att slutresultatet alltså blev 10-5.

Extra plus till de pigga ytterhalvorna Gustav Ek och August Klang, och till 15-årige Vladimir In-fa-lin som utöver två mål och en assist även såg till så att Nässjö gjorde ett självmål. Vetlandas mål gjordes av Isac Karlsson 3, Vladimir In-fa-lin, Filip Johansson, August Ljung, Emil Nordström, Alfons Degerstedt och självmål.

Vetlanda spelar en avgörande kvalmatch borta mot Västerås på fredag kväll, de vann sin match mot Nässjö med 5-2 så oavgjort resultat räcker.