Semifinaler mot Edsbyn för juniorlagen

Vetlanda klara för semifinal i J20 och P18 medan P16 blev utslagna i semifinalspelet. Dessutom cupvinst och semifinal i Broman Cup i Örebro.

Vetlandas 16-årslag spelade i helgen semifinalspel i Uppsala. Efter två segrar mot Ljusdal och Motala igår så förlorade man den avgörande matchen mot hemmaklubben Sirius som därmed får möta Sirius i finalen. Vetlandas lag är ungt och de allra flesta har möjligheten att ta revansch nästa år.

 

Bättre gick i det i kvartsfinalerna i Pojkelitserien där Vetlanda i fredags slog Sandviken med 6-4, samma siffror som VBK vann med i bortamatchen och man gick alltså vidare med totalt 12-8. Målskyttar i hemmamatchen var Isac Karlsson 2, Alfons Degerstedt, Joel Rydergren, Olof Götselius och Emil Nordström. I semifinalen ställs man mot Edsbyn och den första matchen spelas på tisdag 5 Mars i Hydro Arena, matchstart 19.00.

 

Även i Juniorelitserien är Vetlanda klara för semifinal, hemmamatchen mot Västerås slutade med vinst 13-3 och totalt 23-5. Målskyttar igår var Isac Karlsson 3, Viktor Johansson 3, Pontus Nordström 3, Emil Nordström, Albin Rehnholm, Andreas Bergdal och Jonathan Svensson. Jonathan stod dessutom för 5 assist. Även J20 får möta Edsbyn i semifinalen, den matchserien inleds på bortaplan på torsdag och hemmamatchen spelas nästa söndag klockan 18.30.

 

Vetlanda hade två lag med i Broman Cup som spelades i Behrn Arena i Örebro i helgen. P11 vann sin grupp obesegrat mot Edsbyn, Stabaek, Villa och Borgia. I slutspelet vann de mot Nässjö i kvartsfinalen och mot Mölndal i semin, och till sist vann de också finalen mot Edsbyn. P10 slutade tvåa i sin grupp efter Villa, och före Örebro och Åby-Tjureda. I kvartsfinalen vann de mot ett annat Villa-lag innan Lidköping tyvärr avgjorde med ett sent mål i semifinalen. Stort grattis till fina insatser.

 

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se