Semifinalsuccé för juniorlagen

Både P17 och P19 tog sig till final.

Vetlanda P19 vann båda matcherna mot Nässjö och är därmed vidare till SM-finalen som spelas i Västerås på fredag kväll. Mötet i Hydro Arena vanns av VBK med 8-6, dagens returmöte vanns även det och då med 5-3. Målen idag gjordes av Alexander Sundberg 2, Alex Gustavsson och Anton Gustafsson.

P19-laget har hittat formen på ett otroligt fint sätt och har nu 10 matcher på raken utan förlust. Finalmotståndet är i skrivande stund inte klart, men det ser just nu ut att bli Villa-Lidköping. Det var också Villa som stod för motståndet senast VBKs 19-årslag var i final 2020, den finalen vanns av Villa.

VBK P17 vann bortamatchen med 6-1 och följde upp med att igår vinna med 6-3 i Hydro Arena. Där gjordes målen av Oliver Parkner 2, Gustav Jonsson, Alex Gustavsson, Ludvig Tejmark och Eli Olausson. Finalmotståndare blir även här Villa-Lidköping, och VBK får chansen att ta revansch för förra årets semifinalförlust.

Senast Vetlanda spelade båda juniorfinalerna var 2018, då blev det dubbla guld. Det var också senaste gången VBK P17 var i final.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se