Stabil seger mot Rättvik

Första mötet mot masarna slutade med en femetta till Vetlanda.

Vetlanda fick en kanonstart på första besöket i Rättvik och tog ledningen redan efter någon minut. Christian Boman hittade Jocke Andersson med ett utkast och han i sin tur spelade vidare till Emil Fedorov som hittade målet med ett distinkt skott. Halvleken bjöd på ganska frejdigt spel fram och tillbaka utan att det för den delen skapades så många chanser. Första kvarten hade hemmalaget mycket av bollinnehavet, främst på grund av utvisning för Vetlanda, och när den utvisningen var avklarad så tog VBK över och var det något hetare laget.

I artonde minuten fick Eetu Peuhkuri fin träff på hörna som gav 0-2. Så långt hade Rättvik försökt spela sig förbi Vetlanda-försvaret men det gav i stort sett ingenting alls, oftare blev det till omställningsförsök för Vetlanda på grund av slarv av hemmalaget. Efter det försökte man sig mer på chansbollar och genombrott, och det sistnämnda gav också reduceringen efter att Alfred Rustas i 27e minuten snirklat sig förbi styrningen och skaffat sig skottläge.

Närmare än så kom inte Rättvik i första halvlek, istället utökade Vetlanda två gånger om. Först genom Jocke Andersson som snappade upp en retur, och sedan genom Filip Bringe som slog in en hörna några minuter efter paus. 4-1 till Vetlanda möjligtvis något mål för mycket sett till spelet och chanserna.

Andra halvlek bjöd på starkare dominans från Vetlanda och 1-5 kom i 52a minuten efter matchens snyggaste anfall. Axel Ekholm dribblade sig förbi ett par motståndare och spelade bollen till Filip Bringe som i sin tur frispelade Jocke Andersson.

Men det blev också matchens sista mål. Inte för att det saknades tillfällen, Vetlanda hade målchanser och fortsatte att fixa hörnor men första halvlekens effektivitet saknades. Det gjorde i och för sig inte så mycket för matchens utgång, för Rättvik hade inte mycket att komma med i andra halvlek. Trots att Olle Berglund fått matchstraff med 20 minuter kvar så blev det inte mer än några desperata halvchanser mot slutet.

IFK Rättvik – Vetlanda BK 1-5 (1-4)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2, Emil Fedorov, Eetu Peuhkuri, Filip Bringe.
Rättvik: Alfred Rustas.
Utvisningar: Rättvik 2×10, VBK 3×10, 1×60.
Hörnor: 5-13
Matchrapport