Stark andra halvlek gav seger mot Motala

6-2 (1-1) efter två mål av Pontus Vilén.

Vetlanda spelade på lördageftermiddagen säsongens fjärde träningsmatch, denna gången mot IFK Motala. Jämfört med matchen mot Åby/Tjureda tidigare i veckan så var Joakim Andersson tillbaka, däremot saknades Patrik Johansson och han ersattes av Simon Lundström på vänsterhalven och med Pontus Nordström som avbytare på ytterhalvorna.

Första halvlek var jämn både spel- och chansmässigt, inte minst när det gäller antalet chanser som var få över huvud taget. Bortalaget hade ganska så mycket av bollen inledningsvis och skapade en del hörnor, på den tredje tog man också ledningen.

VBK hade ingen riktig fart varken i passningsspelet eller i omställningarna så IFK hade ganska så bra kontroll i försvarsspelet, ett par skott ur dålig vinkel var det som de bjöds på innan kvitteringen kom i 30e minuten. Första ordentliga hemmachansen täcktes undan men bollen hamnade hos Emil Fedorov som satte bollen högt bakom Jussi Aaltonen i Motala-målet.

Andra halvlek bjöd på betydligt bättre skridsko- och passningstempo, framför allt från Vetlandas sida som tog greppet om spelet och sedan aldrig släppte det. Det dröjde dock till 59e minuten innan ledningsmålet kom, en lång passning av Albin Rehnholm till Fedorov skar igenom Motalas mittfält och Emil friställde Isac Karlsson.

Ett snyggt mål som ändå överträffades i 67e minuten, snabba passningar gjorde att Pontus Vilén blev frispelad i straffområdet. När Pontus sedan gjorde sitt andra mål, fram till 4-1, några minuter senare valde Motala att ta timeout, men det ändrade inte matchbilden i någon större utsträckning.

Öppnare spel i andra halvlek gjorde också att Vetlandas försvar ställdes på större prov men det löste man bra, det enda målet Motala mäktade med i halvleken kom på hörna. Då hade Axel Ekholm strax innan gjort 5-1 på hörna. Axel var också piggast på isen i övrigt, särskilt i andra halvlek.

6-2 blev slutresultatet, Jocke Andersson gick inte mållös från isen idag heller, och sett till chanserna i andra halvlek så var det nästan i underkant. Nästa träningsmatch spelas hemma mot Frillesås på lördag, även då är matchstart 16.00. Mer information om biljettköp och sändning kommer i veckan.

Vetlanda BK – IFK Motala 6-2 (1-1)
Målskyttar VBK: Pontus Vilén 2, Emil Fedorov, Isac Karlsson, Axel Ekholm, Joakim Andersson.
Motala: Simon Fröjd, Aleksi Seppänen.
Utvisningar: VBK 1×10, Motala 1×10
Hörnor: 8-8