Svag insats i Halland

Frillesås vinner sin första match för säsongen, 4-3 (1-1) på Sjöaremossen.

Trots de på förhand fina förutsättningarna – vindstilla, solsken och strax över nollan – så var första halvlek i långa stunder en hafsig föreställning. Halvtidsresultatet 1-1 fastställdes redan efter tio minuter då Jocke Andersson kvitterade efter en kontring. Innan dess hade Fredrik Brandin gett hemmalaget ledningen genom att slå in en lyftning på tennis.

Ju längre halvleken led desto mer hoppigare blev isen, och det gav ett mer långsamt spel. De få chanser som skapades stod Vetlanda för, men närmare än ett par hörnor som hemmalaget kunde få undan blev det inte.

Efter paus blev det öppnare och bättre spel, och när Filip Bringe satte 2-1 på hörna i 53:e minuten så kändes det inte alls orättvist och Vetlanda hade det mesta av spelet utan att för den skull dominera.

Det skulle dock ändra sig sista halvtimmen, först snodde Frillesås bollen högt upp på offensiv planhalva när Vetlanda alldeles för långsamt åkte runt och fick på så vis fram en straff som gav 2-2. Vetlanda hade därefter en del boll och fick fram ett stolpskott och hörnor, men Frillesås spelade snabbare och rakare i sitt spel och utmanade backlinjen på ett bättre sätt. Så tvingade man fram två fina räddningar från David Borvall i 76:e minuten, och på den efterföljande hörnan stänkte Frillesås in ledningsmålet.

VBK tog timeout men det gav ingen större effekt, hemmalaget säkrade hem något mer men Vetlanda kändes ändå uddlöst i anfallsspelet. Istället blev även nästa mål hemmalagets, i en spelvändning tilläts Sergej Pochkunov –  en av andra halvlekens mest framträdande spelare – vandra igenom och mer eller mindre säkra segern. VBK ordnade fram ett par hörnor, och på den sista blev det reducering genom Jocke Andersson. Men då återstod det mindre än en minut av matchen, och 4-3 till hemmalaget blev slutresultatet.

Frilleås BK – Vetlanda BK 4-3 (1-1)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2, Filip Bringe.
Frillesås: Fredrik Brandin, Fredrik Johansson, Adrian Emretsson.
Utvisningar: Frillesås 1×10, VBK 3×10
Hörnor: 7-16