Tiomålsskytt i P16 och ny cupseger

August Ljung gjorde tio mål när Vetlanda besegrade Nässjö/Målilla, och Vetlandas 13-årslag vann Borlänge Bandy Cup.

Vetlandas 16-årslag tog i söndags emot Nässjö/Målilla och det blev en klar seger med 15-4 efter inte mindre än tio mål av August Ljung. Övriga målskyttar var Vladimir In-fa-lin 2, Lukas Fernqvist 2 och Ludwig Westerling. Nästa helg är laget spelledigt medan August, Vladimir och målvakten Olle Sandell är i Finland för att spela matcher med P15-landslaget.

Laget var också välrepresenterat i det Smålands-lag som vann semifinalen i Distriktlagsturneringen som spelades mot Västergötland i lördags. Småland vann med 17-3 efter sju mål av August Ljung. Övriga Vetlanda-spelare i truppen var Oskar Svensson, Vladimir In-fa-lin (ett mål och tre assist i matchen), Daniel Hörberg, Lukas Fernqvist (målskytt), Oscar Råsberg, Linus Karlsson, Ludwig Westerling (två mål), John Bergdahl och Olle Sandell. Finalen spelas i Örebro i mitten av mars, och för motståndet står Gävleborg.

Vetlandas Måns Racov var med i Regionturneringen i Västerås där Lag Syd P16 vann mot Nord och förlorade mot Mitt-laget. I segermatchen stod Måns för två mål.

I helgen var VBK 06-lag och spelade Borlänge Bandy Cup. Efter en inledande oavgjord match mot Stabaek vann de resten av matcherna, i tur och ordning mot Helenelund, Västerås, Tillberga, Bollnäs och till sist mot Borlänge i finalen. Hela laguppställningen finns på Cuponline.

Vetlandas två äldsta juniorlag var spellediga i helgen, men från J20 var Jonathan Svensson, Gustav Wallin och Albin Rehnholm i Ryssland och spelade P19-VM. Där blev det tyvärr en tung finalförlust mot hemmanationen, slutresultatet 1-2.

J20 spelar två hemmamatcher kommande helg, på lördag mot Edsbyn klockan 16.30 och på söndag mot Sandviken klockan 11.30. Varmt välkomna. I Pojkelitserien har VBK en match kvar innan slutspelet, den spelas borta mot Motala 9 februari.