Tobias Nyberg glänste mot Tellus

Vinst med 9-2 (5-0) efter tre mål och två assist av Nyberg.

Vinst med 9-2 (5-0) efter tre mål och två assist av Nyberg.

 

Efter fyra raka förluster var det läge att studsa tillbaka på hemmaplan mot Tellus och den chansen tog man också. Annars var det Tellus som var lite mer aktivt inledningsvis men där Vetlandas försvar var bra med och kunde täcka undan, det var VBK som fick fram de farligare chanserna och tog också ledningen efter sju minuter efter en mycket fin genomåkning av Tobias Nyberg.

 

Därefter rullade det på bra för VBK som under de nästkommande 20 minuterna hann med att göra fyra mål. Först på hörna genom Viktor Lindkvist, sedan på ett skott utifrån av Daniel Johansson. Daniel kunde sånär gjort 4-0 efter att han tråcklat sig fram längs med kortlinjen, men i stället kunde Emil Fedorov slå in bollen. Och till sist vispade Adam Rudell in femman, även han framspelad av Daniel Johansson.

 

Resten av halvleken blev lite mer avvaktande med passningar som inte alltid satt där de skulle och bjöd inte på mycket i chansväg.

 

I andra halvlek hade Tellus bättre koll på sitt försvarsspel och Vetlanda fick anstränga sig mer för att få till målchanser. Bortalaget gjorde sitt första mål på friläge, och det krävdes en omställning för att Vetlanda skulle till få till sitt nästa mål i 60:e minuten. Axel Ekholm kunde utnyttja sin fart för att komma runt på vänsterkanten och satte snyggt bollen bakom Markus Karlsson.

 

Tellus skulle göra ytterligare ett mål innan Tobias Nyberg tog över showen. Först när han hittade bortre krysset på en hörnretur och sedan återigen tog sig igenom Tellus-försvaret och kunde sätta 8-2. Därefter kom han i ett likadant läge, men passade i stället till Axel Ekholm som rundade målvakten och lade in slutresultatet 9-2.

 

Det blev alltså inte fler mål efter det, men noterbart är att dagens reservmålvakt Joel Snäll med sju minuter kvar fick komma in och spela resten av matchen. Joel fyllde 17 på julafton och behövde inte göra något ingripande.

Vetlanda BK – IK Tellus 9-2 (5-0)
Målskyttar VBK: Tobias Nyberg 3, Axel Ekholm 2, Emil Fedorov, Adam Rudell, Daniel Johansson, Viktor Lindkvist.
Tellus: Johannes Camilton 2.
Utvisningar: Tellus 3×10.
Hörnor: 15-7.
Matchrapport

Laguppställning