Träningsmatch mot Kungälv

IFK Kungälv kommer på besök och nyförvärvet Rauan Issaliyev gör debut för VBK i tröja nummer tio.

I torsdags gjorde VBK säsongens första träning  i Hydro Arena och på söndagseftermiddagen (avslag klockan 16:00) är det dags för första matchen. IFK Kungälv kommer på besök och nyförvärvet Rauan Issaliyev gör debut för VBK i tröja nummer tio.

Den kazakiske landslagskaptenen landade på Landvetter i fredags kväll och har under lördagen hunnit bekanta sig med sin nya hemmaplan Hydro Arena. Däremot kommer VBK få klara sig utan Joakim Andersson (bröllop, sitt eget, grattis Jocke!) och Filip Bringe (vilar pga en känning).

I IFK Kungälv finns VBK-bekantingar. Patrik Sunnanängs gjord 149 matcher och 81 mål under sina tre sejourer i VBK. Gustav Ek gjorde en A-lagsmatch för VBK säsongen 2020/2021 och hade dessförinnan vunnit två juniorguld och två pojkguld med VBK. Även Edvin Isaksson har VBK som moderklubb och har därefter representerat Sandviken och Vänersborg innan han under säsongen 21/22 lämnade för Kungälv. Kungälv slutade förra säsongen trea i allsvenskan och även trea i det kval de kvalificerade sig till. Under lördagen spelade de mot IFK Vänersborg och föll med 10-2 i en match där Vänersborg gjorde sex av sina mål på hörna.

Just Vänersborg är det lag som väntar VBK härnäst i  Svenska Cupen, på onsdag kväll klockan 19:00.

Du med säsongskort går in gratis på matchen.

Matchen sänds inte men resultatrapportering från matchen finns här.

 

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se