Tröjnummer och lagkaptener 22/23

På lördag drar VBK igång sitt matchspel. Man gör det med följande tröjnummer och lagkaptener.

De spelare som spelade i VBK förra säsongen behåller alla sina truppnummer. Bland de nya spelarna kan vi bland annat konstatera att Vladimir In-Fa-Lin tar pappa Sergejs gamla nummer fyra. Det andra nyförvärvet från Åby, Pontus Sjölund, kommer ha nummer 22. Sebastian Ytterell spelar i samma nummer 25 som han hade under förra sejouren i VBK.
– Jag fick nummer 25 när jag flyttade upp i A-laget. Det var ledigt efter att Stefan Nordén hade det säsongen innan. Jag trivdes med det, och det var ju coolt att ha Nordéns gamla nummer, säger Ytterell.

Även Topi Peuhkuri (73) och Elliot Fröjd (28) har behållit nummer som de av en slump fick när de flyttade upp i A-laget. Men Elliott Fröjd lägger åtminstone till:
– Sedan har jag ju en förkärlek för Pär Törnberg (tidigare mittfältare i Edsbyn, Bollnäs och Villa).

Det står också klart att Joakim Andersson som avslutade förra säsongen som lagkapten fortsätter som kapten, assisterad av Olle Berglund och Axel Ekholm.
– Han var lagkapten förra säsongen och gjorde det väldigt bra i ett pressat läge. Han är trygg i sig själv, han är en duktig spelare som många ser upp till. Trots att han är en ”striker” sätter han laget främst. Han har mycket erfarenhet. Han bär lagkaptensbindel bra helt enkelt, säger Kent Edlund om valet.

Målvakter:

54. Christian Boman
73. Topi Peuhkuri

Utespelare

2. August Ljung
4. Vladimir In-Fa-Lin
5. Pontus Blomberg (Ass kapten)
8. Axel Ekholm (Ass kapten)
9. Philip Lennartsson
11. Olle Berglund (Ass kapten)
17. Filip Bringe
18. Joakim Andersson (Kapten)