Tung förlust trots ledning i paus

Tre hörnmål i andra halvlek bidrog till Västerås-seger med 5-4 (1-3).

Tre hörnmål i andra halvlek bidrog till Västerås-seger med 5-4 (1-3).

 

Vetlanda öppnade matchen med fin energi i både försvars- och anfallsspelet och det var nära att man tog ledningen tidigt när det på ett par hörnor hettade till framför Västerås-målet. Första målet kom i elfte minuten när Tobias Nyberg gjorde precis som mot Tellus i onsdags och dansade sig förbi motståndarna.

 

Efter det fick VSK lite mer att säga till om med bättre spel på Vetlandas planhalva, och vid ett par tillfällen räknade man nästan med kvittering men vid frilägen så stod både Borvall och hans stolpar i vägen.

 

VBK hade en del vassa skott utifrån men Henrik Kjellsson kunde göra lika vassa räddningar, i 35:e minuten kom Vetlandas andra mål efter precis en sådan sekvens där Pontus Vilén först sköt och där Adam Rudell höll sig framme och slog in returen. Bara två minuter senare kom också 3-0 till Vetlanda efter att Tobias Nyberg kommit runt på vänsterkanten och där Vilén fick tid att både ta ner bollen och skjuta inne i straffområdet.

 

Västerås blev lite mer desperata framåt och skapade återigen chanser i Vetlandas straffområdet, till slut kom också en reducering genom Martin Landström ett par minuter innan halvtidsvilan.

 

Hörnskyttet blev avgörande
Hemmalaget kom ut med mer energi i andra halvlek medan Vetlanda hade tappat en del av sin, ett par olyckliga situationer i inledningen gjorde också att både Tobias Nyberg och Philip Lennartsson behövdes tittas till samtidigt som Tobias ersättare Albin Rehnholm var utvisad. Då började också hörnskyttet komma igång.

 

Först en reducering fram till 2-3. Sedan kunde Eetu Peuhkuri visserligen sätta en hörna för Vetlanda bara två minuter senare, men ytterligare ett hörnmål av Västerås gjorde ställningen till 3-4 med halvtimmen kvar.

 

Vetlandas lägre tempo gjorde att det blev lättare för VSK att täcka av åkningar och uppspel eller bryta, vilket också gjorde att man kommer närmare och närmare målet. VBK skapade inte så värst mycket mer i chansväg, ett läge där bollen var svåkontrollerad och där Kjellsson kunde avvärja var det närmast man kom.

 

I stället kunde Västerås kvittera med tio minuter kvar, återigen på hörna. Västerås hade tio hörnor i andra halvlek och de gjorde alltså mål på tre av dessa.

 

I slutet av matchen såg VBK ganska så trötta ut och hängde inte riktigt med i omställningarna, något som Västerås utnyttjade med fem minuter kvar Simon Folkesson fick ett läge från straffområdeslinjen och satte 5-4.

 

Vetlanda hade inte riktigt styrkan att skapa något mer läge när man jagade kvitteringen, Västerås kunde avstyra anfallsförsöken och spelade effektivt bort tiden. Slutresultatet blev alltså 5-4 till Västerås, en tung förlust där Vetlanda var värda minst en poäng.

Västerås SK – Vetlanda BK 5-4 (1-3)
Målskyttar VBK: Tobias Nyberg, Adam Rudell, Pontus Vilén, Eetu Peuhkuri.
Västerås: Martin Landström, Simon Jansson, Stefan Edberg, Joel Engström, Simon Folkesson.
Utvisningar: Västerås 3×10, VBK 3×10, 1×5.
Hörnor: 13-8
Matchrapport

Laguppställning