Två gånger tvåsiffrigt mot Västerås

Vetlanda P19 och P17 spelade mot Västerås i helgen, och det blev utklassning i båda matcherna.

Först spelade P17 och de behövde inte spela på topp för att ändå vinna med 16-5, Vetlanda-spelarna visade tidigt att Västerås inte hängde med så fort man satte fart på skridskorna. Å andra sidan fanns det gott om enskilda prestationer att glädja sig åt. VBKs mål gjordes av Ludvig Tejmark 4, Alex Gustavsson 3, Olof Waldmann 2, Vilgot Lindh 2, Oliver Parkner 2, Filip Karlsson, Carl Waldmann och Malte Lindqvist.

VBK leder nu serien med tre poäng för Åby/Tjureda, ytterligare en poäng bakom ligger Tellus och Villa. Tre omgångar återstår för dessa lag, och för Vetlandas del är det nu dubbelmöten mot just Åby. På lördag klockan 17.15 är det hemmamatch, och onsdag 21 februari klockan 19.40 möts lagen nere i Åby.

VBK P19 är nu definitivt klara för slutspel i och med att man besegrade Västerås med 11-2 samtidigt som Vänersborg förlorade mot Nässjö. William Reuser 3, Ludvig Tejmark 3, David Jilderby 2, William Eek, Alexander Langsbo och Eric Jältborn stod för målen.

Vetlanda har två matcher kvar att spela och ligger på åttonde plats. Även om det bara är bara är tre poäng upp till tredje plats så är det förmodligen inte möjligt att klättra så högt då de flesta lag före också har en match till godo. Men några lag ska kunna hämtas in, en seger borta mot Nässjö på söndag (den matchen spelas 13.00) innebär att VBK inför sista omgången är en poäng bakom Nässjö samtidigt som VBK spelar mot redan avsågade Vänersborg och Nässjö mot serieledarna Villa. 

Enligt förbundets tävlingsbestämmelser så ska slutspelsmotståndet sedan väljas, ettan i serien får välja vilket lag av trean och fyran som ska ingå i samma slutspelsgrupp och sedan vilket lag 5-8 som de ska möta i kvartsfinalen. Sedan får tvåan och trean välja i tur och ordning, medan fyran i kvartsfinalen får möta det lag 5-8 som blir över. Denna ordning gäller både för P17 och P19.

I Division 2 Småland spelade VBK mot Öjaby i lördags, och det blev seger med 11-1. Där stod det 6-0 innan det gått en kvart av matchen. Målen gjordes av Anton Gustafsson 3, William Reuser 2, Lukas Corin 2, Kevin Degerstedt, Lowe Bardh, Albin Ek och William Eek. Nästa match är derbyt mot Skirö AIK nu på fredag klockan 19.15, 

Vetlandas P16-lag spelade inte i helgen, deras nästa match är hemma mot Kungälv 24 februari.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se