Två poäng mot Tellus

Efter en seg första halvlek utan större Vetlanda-spel kunde man till sist segla iväg, vinst med 7-3 efter fyra mål av Joakim Andersson.

Det var en ordentligt seg första halvlek där Tellus länge var det bättre laget. Hemmalaget hade större bollinnehav och vårdade bollen bättre än Vetlanda och i en ganska så chansfattig första halvlek så var det också Tellus som hotade mest. Därför var det inte alls ologiskt att det också var Tellus som tog ledningen efter 35 minuter, och då på straff.

Mattias Rehnholm var inte alls nöjd med vad han såg och tog direkt efter målet timeout och redan direkt efter syntes bättre fart och aggressivitet på offensiv planhalva. Till och med så att Vetlanda gick till halvtidsvila med en ledning efter två snabba mål. Först snodde man bollen utanför straffområdet och Pontus Vilén satte Joakim Andersson i friläge. Mindre än en minut senare blev det en ny spelvändning och Emil Fedorov fick till sist bollen i vänsterläge och dammade upp bollen i nättaket.

Målflödet fortsatte i inledningen av andra halvlek, Vetlanda gjorde två mål genom Jocke Andersson och Filip Bringe, och däremellan hade Tellus ordnat en reducering. Ett mer jagande hemmalag gav större ytor och klarare chanser till Vetlanda. Inte minst genom Jocke som satte ytterligare två mål, han spelade dessutom fram till Emil Nordströms mål och ordnade en straff (som tyvärr Markus Karlsson räddade).

Strax innan slutet mäktade Tellus med en reducering, men då hade Vetlanda redan gjort sju mål i matchen och segern blev 7-3 efter inte mindre än fyra mål av Joakim Andersson.

IK Tellus – Vetlanda BK 3-7 (1-2)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Emil Fedorov, Filip Bringe, Emil Nordström.
Tellus: Tobias Björklund 2, Marcus Magnusson.
Utvisningar: Tellus 3×10, VBK 4×10
Hörnor: 5-5