Tvåsiffrigt mot Tellus

Vinst med 10-1 (4-1), Jocke Andersson stod för alla fyra mål i första halvlek.

Det framgår inte av slutresultatet, men det var en ganska så seg tillställningen de första 30 minuterna. Trots ett tidigt ledningsmål av Vetlanda, i tredje minuten kom Joakim Andersson fri efter en spelvändning. Men därefter var det gästerna Tellus som stod för det mesta av bollinnehavet utan att för den skull skapa några heta chanser. Kvitteringen fick de in ändå, på ett frislag i 19:e minuten.

Efter en halvtimme hade Tellus tröttnat en del och tappat sina positioner vilket gjorde det enklare att spela över och förbi. På så vis skaffade sig Joakim Andersson ytterligare tre frilägen innan halvleken var slut och Vetlanda kunde gå till halvtidsvilan med resultatet 4-1 i ryggen.

Tellus fick än sämre jordmån redan efter en halvminut av andra halvlek. Nytt friläge och mål, denna gång av Filip Bringe, och det dröjde inte många minuter innan Filip fick ställa sig vid straffpunkten och skicka in 6-1.

Det sänkte tempot ganska så ordentligt, och när väl chanserna dök upp så stod Vetlanda-fostrade Jakob Knutsson i bortamålet i vägen.

Bättre blev det dock med drygt 20 minuter kvar av halvleken, mer fart på skridskoåkningen och passningsspelet gjorde att man skapade fler och bättre chanser, och dessutom utnyttjade Vetlanda två av de hörnor som skapades.

Emil Fedorov utökade till 7-1 och innan matchen var slut så hade Pontus Vilén gjort två och Axel Ekholm ett, så för första gången i år gjorde Vetlanda tvåsiffrigt. Slutresultat 10-1.

 

Vetlanda BK – IK Tellus 10-1 (4-1)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Filip Bringe 2, Pontus Vilén 2, Emil Fedorov, Axel Ekholm.
Tellus: Marcus Magnusson.
Utvisningar: VBK 2×10, Tellus 2×10.
Hörnor: 8-5
Matchrapport

Laguppställning