Uddamålsförlust mot Vänersborg

Svängig match där VBK var värda poäng slutar 4-3 (2-1).

Vetlanda hann inte ens röra bollen innan Vänersborg tog ledningen på en vänsterhörna efter två minuter, och så värst mycket mer av bollinnehav blev det inte innan hemmalaget fick med sig ytterligare tre hörnor. De blev däremot resultatlösa. Den bästa chansen hade dock VBK när Axel Ekholm i åttonden minuten rann igenom men inte riktigt fick till avslutet.

Kvitteringen kom istället en minut senare efter ytterligare en Vänersborgs-hörna, Pontus Vilén satt fart i kontringen och spelade in bollen till Patrik Johansson som dök upp vid bortre stolpen.

Vänersborg återtog ledningen efter ytterligare en hörna några minuter senare, olyckligtvis efter att Philip Lennartsson täckt ett skott med ansiktet och var tvungen att utgå.

Hemmalagets anfall kändes vassare och Borvall i målet tvingades till en magnifik räddning efter avslut tätt intill mål. Vetlandas anfall var inte ofarliga men avsluten alldeles för tama och Kyllönen i målet kunde relativt enkelt täcka bort skotten.

Andra halvlek börjar med ytterligare en chans där Borvall kommer ut och gör en fin räddning, men därefter tar Vetlanda över och både kvitterar och tar ledningen. Båda gångerna efter inspel från högerkanten, först från Tobias Nyberg till Patrik Johansson i 54:e minuten och fem minuter senare då Pontus Nordström hittar Emil Fedorov framför mål.

Men Vänersborgs kvittering kommer bara halvannan minut senare, efter en fin brytning på egen planhalva får Emil Viklund bollen utanför straffområdet och skottet styrs olyckligt på en skridsko och ställer Borvall.

Därefter blir det mer avvaktande och chansfattigt, Vetlanda har ganska mycket av bollinnehavet men det är ändå två lag som prioriterar att ligga rätt i situationerna. Så långt lutade det inte direkt åt något håll men Vänersborg lyckas ändå få in ytterligare ett mål efter att Jesper Öhrlund fått tillåtelse att skjuta inne i straffområdet. Då återstod det inte mer än sju minuter till slutsignalen och hemmalaget lyckas bra med att fördriva tiden på slutet, två bra skott utifrån som räddas till resultatlösa hörnor är det Vetlanda producerar och matchen slutar 4-3 till hemmalaget.

IFK Vänersborg – Vetlanda BK 4-3 (2-1)
Målskyttar VBK: Patrik Johansson 2, Emil Fedorov.
Vänersborg: Jesper Öhrlund 2, Joakim Johansson, Emil Viklund.
Utvisningar: Vänersborg 3×10, VBK 3×10
Hörnor: 11-10
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se