VBK bjöd Sirius på stjärnsmäll

VBK svarade för en helgjuten insats hemma mot Sirius och vann med 9-1. Med en aggressiv defensiv och offensiv där målskyttet fördelades jämnt gavs Sirius aldrig någon chans.

VBK svarade för en helgjuten insats hemma mot Sirius och vann med 9-1. Med en aggressiv defensiv och offensiv där målskyttet fördelades jämnt gavs Sirius aldrig någon chans

I VBK gjorde Emil Fedorov säsongsdebut, vilket innebar att inte mindre än sex finska spelare fanns på isen. Och det var en av dessa finnar, Eetu Peuhkuri som inledde målskyttet när han efter fem minuter från ett läge långt ute till vänster gjorde 1-0 till VBK. Samme Peuhkuri låg med en fin passning också bakom Jonathan Svenssons 2-0. Så långt hade VBK inte släppt fram Sirius till några målchanser. Men en reducering fick uppsalalaget till likväl, genom Markus Kumpouja. 

VBK fortsatte att skapa målchanser, liksom i något mindre utsträckning Sirius. Det var emellertid VBK som förvaltade sina lägen, genom i tur och ordning Pontus Vilén, Jesper Hvornum och Emil Fedorov.

Om Sirius spelare och supportrar hade några förhoppningar att vända matchen såg Daniel Johansson till att grusa dem snabbt i andra halvlek. Först petade han in bollen i öppet mål efter fint förarbete av Tobias Nyberg, och sedan slog han upp en straff i nättaket. Vid ställningen 7-1 och dryga halvtimmen kvar att spela var matchen naturligtvis avgjord. Likväl gladdes vi åt Adam Rudells 8-1 och åt att Emil Fedorov fick kröna sin debut med att avsluta målskyttet. 9-1 och en imponerande seger av VBK som på lördag åker till Falun.

Vetlanda BK – IK Sirius 9-1 (5-1)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson 2, Emil Fedorov 2, Pontus Vilén, Adam Rudell, Jesper Hvornum,, Jonathan Svensson, Eetu Peuhkuri.
Sirius: Markus Kumpouja
Utvisningar: Sirius 2×10
Hörnor: 13-3
Matchrapport

Laguppställning