Jesper Hvornum

VBK på bortaturné i Hälsingland – möter Edsbyn ikväll

Vetlanda Bandyklubb spenderar trettonhelgen i Hälsingland med två svåra bortamatcher. Först ut är Edsbyn på fredagskvällen.

VBK avslutade 2018 i moll genom en av säsongens sämre hemmamatcher mot IFK Vänersborg, som innebar förlust med hela 3-12. Ett nyårsfirande senare blickar vi framåt mot ett nytt år och de nio matcher som återstår av grundserien, varav fem spelas på bortaplan. Två av dessa bortamatcher spelas redan nu i helgen då VBK är på turné i Hälsingland.

Statistiken den här säsongen är på bortastarka VBK:s sida med tanke på att laget endast har två förluster på bortaplan så här långt, men arenorna Svenska Fönster Arena och Sävstaås är två arenor VBK brukar trivas mindre bra på. I Edsbyns hall har det aldrig någonsin blivit en VBK-seger i Elitserien utan som bäst oavgjort, senast säsongen 2015/16. På Sävstaås har VBK vunnit matcher med ojämna mellanrum men det har inte blivit en tvåpoängare sedan november 2013. 

VBK och kvällens motståndare Edsbyn möttes i Hydro Arena i slutet av november och då blev det seger för de regerande svenska mästarna med 7-3. Edsbyn är inför kvällens match fyra i tabellen, sju poäng före VBK som ligger åtta i tabellen. Att sluta åtta i Elitserien 2018/19 innebär spel i de nya åttondelsfinalerna och att man får fördelen att avsluta dubbelmötet om en plats i kvartsfinalen på hemmaplan. 

Jontathan Svensson har varit sjuk under en längre tid och missat de senaste matcherna i Elitserien, bland annat efter en lunginflammation. Han saknas även under helgens bortaturné. Även Niklas Gälman saknades senast mot Vänersborg och där hoppas vi att han är tillbaka i spel för VBK nu.

Jesper Hvornum har på grund av den senaste tidens skador fått spela på flera positioner i de bakre leden, både som back och halvback. I kväll mot Edsbyn gör Jesper sin 100:e match för VBK och vi säger grattis till den bedriften till Jesper, som gör sin andra sejour och fjärde säsong i VBK.

Matchen startar klockan 19:00 i Svenska Fönster Arena och om du inte har åkt med Kullen Fans upp så sänds givetvis matchen precis som vanligt på Bandyplay, klicka på länken nedan. 

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 8:a 17 8 1 8 72 77 17
EIF 4:a 17 12 0 5 84 52 24

Fem senaste VBK
Vänersborg (h) 3-12
Villa (b) 2-4
Frillesås (h) 8-2
Motala (b) 4-2
Motala (h) 4-5

Fem senaste EIF
Tellus (b) 8-0
Västerås (h) 6-3
Bollnäs (b) 5-3
Vänersborg (h) 5-4
Vänersborg (b) 1-3

Senaste möten:
23/11/2018 VBK – Edsbyn 3-7
30/12/2017 Edsbyn – VBK 7-4

Bäste målskytt
VBK: Adam Rudell 14
Edsbyn: Jonas Edling 18

Flest Assist
VBK: Pontus Vilén 13
Edsbyn: Daniel Burvall Jonsson 20