VBK vill ta andra raka segern

Elitserien och VBK möter Örebro.

En sjättedel av serien är spelad. Omgång sex väntar. VBK siktar på andra raka segern och på att därmed ha vunnit hälften av matcherna. Örebro SK siktar på sin första seger i högsta serien sedan 2009. Det är nämligen senaste säsongen ÖSK spelade i Elitserien. Då slutade man sist på 8 inspelade poäng. Nu har man inlett årets elitserie med fyra raka förluster. Det mest anmärkningsvärda med detta är kanske att de alla spelats hemma i Behrn Arena. Matchen mot Vetlanda på tisdagskvällen blir alltså lagets femte raka hemmamatch. En bortamatch mot Hammarby har blivit framflyttad eftersom det då inte fanns is på Zinkensdamm.

Man kan såklart kika på resultaten och utifrån det dra slutsatsen att Örebro kommer få det tufft i årets elitserie. De var helt överlägsna i förra årets allsvenska men har hittills inte räckt till mot vare sig Motala, Frillesås, Västerås eller Villa. Att förlora mot Västerås och Villa är ingen skam, och Motala är ju faktiskt serieledare. Så det är väl framför allt förlusten med 5-1 mot Frillesås som svider. Särskilt med tanke på att de då radade upp chanser, men varken från straffpunkten eller när målvakten var ur spel lyckades Örebro när man pressade på i andra halvlek få bollen i nät.

Vad är det då för gäng Örebro har? Jo, det brukar vara två bröder Folkesson men eftersom Robin är avstängd mot VBK blir det Simon som får representera den familjen. Inför säsongen förstärkte ÖSK med försvararen Theo Lewerin från Villa, Emil Juhlén från Västerås, Martin Flodström från Tillberga och framåt höstkanten fick man Tomas Knutson att göra comeback. Simon Hagström från Tranås som gjorde två säsongen i VBK i början av 2010-talet kanske också är bekant för somliga läsare.

VBK vann i Rättvik två poäng men förlorade Olle Berglund. Åtminstone för ett tag. Hans röda kort håller honom avstängd mot Örebro och eventuellt någon match ytterligare. Jonathan Svensson ersätter i truppen. VBK svarade i Rättvik för en gedigen insats. Ett revanschsuget VBK gav egentligen aldrig Rättvik någon chans och räknar man målchanserna över matchen var nog 5-1 i underkant för di gule som även imorgon tisdag kommer spela i vitt.

Det gulsvarta hemmalaget ÖSK tar emot för match kl 19. Matchen sänds som vanligt på SportbladetPlay.

Lagen möttes i en träningsmatch i oktober. Då vann VBK med 6-5 hemma i Hydro Arena.

Se matchen på Sportbladet Play

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 9:a 5 2 0 3 19 29 4
ÖSK 16:e 4 0 0 4 7 36 0

Fem senaste VBK
Rättvik (b) 5-1
Bollnäs (h) 4-5
AIK (b) 2-10
Villa (h) 2-8
Tellus (b) 6-5

Fem senaste ÖSK
Motala (h) 3-6
Frillesås (h) 1-5
Västerås (h) 1-10
Villa (h) 2-15
Akilles (h-träning) 6-6

Senaste möten:
2013/03/08 Örebro – VBK 5-3
2013/03/01 VBK – Örebro 9-1

Genom tiderna:
VBK – ÖSK 37 23 4 10 199-120

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 7
ÖSK: Emil Juhlen 2

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 4
ÖSK: Martin Flodström 3

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se