Veckans junioruppdatering

Oavgjort och förlust för P19, seger för P17 och stor vinst i Division 2.

Vetlandas P19-lag spelade förra veckan två matcher. I tisdags borta mot Villa hämtade man upp ett tvåmålsunderläge och kvitterade på övertid, matchen slutade 5-5. Målen gjordes av Ludvig Tejmark 2, Eric Jältborn, Alexander Sundberg och William Reuser. Mot jumbon Rättvik i lördags kom man inte alls upp i nivå utan förlorade med 6-4. VBKs mål av Alexander Sundberg 2, David Jilderby och Noah Gummesson. Vetlanda ligger fyra i serien när en match återstår, hemma mot Tellus på söndag klockan 17.30.

P17 spelade igår hemma mot Helenelund/Hammarby och vann med 8-2. Ludvig Tejmark 3, Vilgot Lindh 2, Anton Gustafsson, Alex Gustavsson och Carl Cederlöf stod för Vetlandas mål. I serien återstår två matcher, hemma mot Tellus på söndag klockan 12 och hemma mot Bollnäs 5 mars. Just Tellus leder serien, en poäng före Villa som dock har en match mindre spelad. Vetlanda ligger fyra med Sandviken tre poäng före och Edsbyn tre poäng efter, Edsbyn har tre matcher kvar mot VBKs två.

I Division 2 vann Vetlanda hemma mot Tjust/Åtvidaberg med 12-1. William Reuser stod för fem av målen, övriga målskyttar var Hampus Johansson 2, Alexander Sundberg, Axel Carlsson, Melker Lindqvist, Isac Khakpour och Linus Karlsson. Vetlanda ligger trea i serien och har en match kvar, mot serieledarna Målilla.

Vetlandas P16-lag spelar sin nästa match på lördag, borta mot Sunvära/Frillesås.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se