Vetlanda BK fyller 75 år och firar med en jubileumsbok

Säsongen 2019/2020 fyller Vetlanda Bandyklubb 75 år. Detta kommer bland annat att firas med utgivningen av en jubileumsbok där berättelserna från föreningens 75 år berättas.

Säsongen 2019/20 firar Vetlanda BK 75 år. Resan från det första mötet på Brandels konditori, via första matchen mot Flugeby, till allsvenskan, SM-guld och ungdomsguld innehåller många fantastiska berättelser.

I boken Vetlanda BK 75 år kommer de att berättas. Läsaren får ta del av hur Vetlanda lyckades gå från division 4 till allsvenskan på tre år, hur klubben gick från lindansarlag till att under tio säsonger spela sju SM-finaler och hur VBK därefter har blivit Sveriges mest framgångsrika klubb på juniorsidan. Läsaren bjuds också på intervjuer med flera av de stora spelarna och ledarna som fostrats i eller tillhört Vetlanda BK under dessa 75 år.

Boken kommer att vara färdig med utgivning lagom till jul 2019 men du har nu chansen att förhandsboka ditt exemplar av Jubileumsboken. Genom att göra detta hjälper du också till att säkra utgivningen av boken då förhandsbokningar är en förutsättning för att finansiera och därmed garantera boken. Så är du intresserad av att köpa Jubileumsboken, tveka inte att skicka in din förhandsbeställning redan nu! 

Om författarna

Kristian Lönner
Kristian Lönner är född och uppvuxen i Vetlanda och tog 2009 examen från Journalisthögskolan. Han har därefter bland annat arbetat på Sveriges Radio, Mitt i Stockholm och Lärarnas Tidning. 2010 publicerade han sin debutbok ”Jamaica – Sverige, tur & retur” som handlar om reggaemusikens etablering i Sverige. Kristian har troget följt VBK från läktarplats sedan han såg sin första SM-final 1991 och skriver nu för VBK:s hemsida.

Daniel Engström Stenson
Daniel Engström Stenson är född och uppvuxen i Vetlanda. Han har skrivit flera reportage för Magasinet Bandyportföljen, varit skribent och redaktör på Svenska Fans bandysida och skriver nu för VBK:s hemsida. Han såg VBK slå Villa Lidköping med 2-0 i januari 1991 och har sedan dess följt VBK intensivt.