Vetlanda fixade poäng på övertid

Sen kvittering av Putte Johansson gav delad pott.

Vetlanda inledde piggt och skapade matchens första målchans redan efter någon minut men Joel Othén kunde rädda Pontus Blombergs avslut. Därefter blev det lite böljande spel innan Sandviken kunde ta hand om taktpinnen och spela sitt spel på Vetlandas planhalva. De tog också ledningen i sjätte minuten efter att Albin Airisniemi fått kom in alldeles för enkelt längs med kortlinjen.

Nästa mål blev ändå Vetlandas efter en tilltrasslad situation där Pontus Vilén till sist kunde rulla in bollen i öppet mål. Det kom inte helt naturligt i spelet även om VBK hade en del vassa omställningar, i övrigt var det fortfarande mest Sandviken som låg på och missade bland annat en straff vid ställningen 1-1. Istället kom ledningsmålet med knappt tio minuter kvar av halvleken efter att bortalaget snott åt sig på bollen högt i plan och Daniel Berlin fick skottläge utanför straffområdet.

Liksom matchen i Sandviken i höstas så blev det ett händelserikt slut på första halvlek. Vetlanda vände med två snabba mål, om 2-2 av Patrik Johansson var något turligt så var istället 3-2 av Jocke Andersson resultatet av ett riktigt fint anfall. Men ledning i paus blev det ändå inte, för på något vis fick SAIK med sig en straff i slutminuten och denna gång blev det mål.

Likheterna med bortamötet slutar inte där, för även denna gång så kunde Sandviken dra ifrån i början av andra halvlek, två mål av Dennis Henriksen gav 5-3 till gästerna efter 51 minuter.

Men sedan tog det stopp för Sandviken och istället kom Vetlandas fjärde mål ganska så snabbt inpå. Ett inspel av Filip Bringe långt ute från kanten hittade in till Jocke Andersson som avslutade direkt. Därefter var det Vetlanda som stod för de allra hetaste chanserna och kunde gjort både ett och två mål innan Sandviken tog timeout i 63:e minuten.

Den timeouten ändrade spelbilden igen, Sandviken började spela säkrare och höll mycket av bollen inom laget. Mer än ett fåtal halvchanser blev det inte framåt för gästerna, men de höll också Vetlanda effektivt från offensivt straffområde ganska så långa stunder. Det var inte förrän i slutet av matchen som VBK började hota igen, även om en kvittering inte direkt låg i luften.

Men kvitteringen kom ändå, på övertid ordnade man fram en hörna och via en spelvariant satte Putte Johansson sitt andra mål som gav 5-5. Det blev också slutresultatet, ett resultat som VBK sett till spelet nog får vara nöjda med men med tanke på missade chanser så var det inte helt orättvist.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK 5-5 (3-3)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2, Patrik Johansson 2, Pontus Vilén.
Sandviken: Daniel Berlin 2, Dennis Henriksen 2, Albin Airisniemi.
Utvisningar: VBK 2×10
Hörnor: 4-9