Vetlanda J20 till SM-final efter sent avgörande

Det var gästerna Edsbyn som länge var det bättre laget, och 0-2 i inledningen av andra halvlek var på inget sätt orättvist.  Vetlanda hade mycket svårt att få till något ordentligt anfallsspel och skapade inte i mycket i chansväg. Men på en hörnvariant stänkte Jonathan Svensson in en reduceringen i 57:e minuten, och när Albin Ottosson satte 2-2 i 66:e så stärktes VBK och fick mer energi. Så långt speglades resultatet från i onsdags, och när Edsbyn gjorde 2-3 i 74:e minuten så behövde Vetlanda vinna matchen för att gå vidare medan det för bortalaget räckte med oavgjort.

 

VBK kvitterade till 3-3 redan efter en minut, ett mål där alla utom Victor Johansson trodde att bollen skulle rinna ut över kortlinjen. Men Victor hann inte bara upp den, ur ingen vinkel alls lyckades han på något vis också få in bollen i mål när målvakten var ute och överspelad.

 

Victor gjorde dessutom 4-3 till Vetlanda med bara fem minuter kvar, en ledning som enbart stod sig ett par minuter efter att Edsbyn kvitterat på hörna. VBK tog timeout när klockan visade 87 minuter och började flytta fram fler spelare och satsade på att lyfta. Länge såg det ut som att ett frislag som Philip Lindqvist sköt i stolpen skulle vara den enda ordentliga chansen, men med bara en halvminut kvar släppte Edsbyns målvakt en retur på ett skott utifrån och Pontus Nordström blev matchhjälte när han tryckte in 5-4. Vetlanda J20 därmed klara för SM-final för fjärde året i rad och de har chansen att försvara förra årets guld.

 

Finalen spelas på fredag kväll klockan 19.00 på Studenternas i Uppsala, för motståndet står IFK Vänersborg.

 

Vi vill också påminna om att Vetlanda P18 imorgon klockan 17.00 spelar sin avgörande semifinal hemma mot Sandviken. SAIK vann första matchen med 5-2, så VBK behöver allt stöd de kan få. Entré 50 kronor.