Axel Ekholm

Vetlanda kämpar sig till två nya poäng

Seger med 4-2 mot Frillesås på Sjöaremossen.

Det var väl få som inför matchen förutspådde skönspel, och även om regnet höll sig frånvarande så blev det också mest kamp även under den tid när isen var som bäst. Det var hemmalaget Frillesås som inledningsvis visade något mer energi även om Vetlanda knappast vek ner sig, det var också hemmalaget som närmast att ta ledningen när bollen dansade på mållinjen efter en hörna. I stället kom det i tionde minuten efter en omställning.

Därefter tog Vetlanda bättre tag i spelet och kvitteringen efter sexton minuter var inte orättvis, Peuhkuri med en lyftning fram till Axel Ekholm som åker sig fri och som sedan snyggt lurar ner målvakten med en skottfint innan han lägger in bollen i mål.

Det lilla initiativet mattades dock av i takt med att isen blev svårspelad och det blev ännu mer kamp och lyftningar in mot mål. Frillesås var något närmare ett ledningsmål även om Vetlanda hade en hörna där bollen var i närheten av mållinjen, 1-1 stod sig ända till pausvilan.

Tre minuter in i andra halvlek gjorde Axel Ekholm sitt och Vetlandas andra mål när han snyggt tog sig igenom och ur högerläge kunde lägga in bollen. Det fick Frillesås att ta över matchbilden medan Vetlandas bollinnehav för det mesta blev kort och chansartat. Hemmalaget hade en del fina lägen att kvittera, och borde nog också gjort det tidigare, men antingen stod Borvall i vägen eller så hamnade avsluten utanför.

Halvvägs in i andra akten kom till slut kvitteringen efter en hörna som såg ut att bli resultatlös så kom till bollen tillbaka in straffområdet och från liten vinkel fick Mattias Johansson in bollen.

Men den hemmaglädjen blev kortvarig för bara minuten senare fick Vetlanda en hörna som Eetu Peuhkuri stänkte in i nättaket.

Resten av matchen såg i stort ut som andra hälften av första halvlek, svårspelad is och mycket kamp med lyftningar in på motståndarnas planhalva. Frillesås var vid något tillfälle nära att återigen kvittera men för det mesta blev det till hörnor och frislag, eller så kunde Vetlanda ta hand om bollen.

I stället blev det Daniel Johansson som precis i slutet kunde fastställa slutresultatet 4-2 efter en liten uppvisning av Adam Rudell där Daniel sedan slog in returen. Ytterligare två starka poäng hem till Vetlanda således.

Frillesås BK – Vetlanda BK 2-4 (1-1)
Målskyttar VBK: Axel Ekholm 2, Eetu Peuhkuri, Daniel Johansson.
Frillesås: Jonathan Grahn, Mattias Johansson.
Utvisningar: Frillesås 2×10, VBK 1×10
Hörnor: 11-10