Vetlanda nollat på Studenternas

Tungt, uddlöst och ihåligt, Sirius vann med 8-0 (3-0).

Det gick fel redan från början, och sedan rullade det på. Sirius inledde med att hålla bollen inom laget i två minuter, och därefter ett Ted-samarbete  – Haraldsson till Bergström-Heramb – som gav 1-0. Ett liknande samarbete mellan Jimmy Jansson och Matteus Liw gav 2-0 i tionde minuten, och redan där någonstans kändes matchen nedstängd. För Sirius hade inga större problem med att stänga ner Vetlandas anfall, inte ens när de tappade boll på mittplan blev det några farligheter. De enda chanserna VBK skapade i första halvlek var efter soloprestationer, och då stod Anton Andersson i vägen.

Sirius hade i första halvlek inte så värst många chanser, men det var ändå betydligt närmare mål när de till sist spelat sig fram i lägen. Sirius tredje mål dröjde till 40e minuten, och 3-0 var också ställningen i paus.

Andra halvlek inleddes med att Vetlanda tog timeout i 52a minuten då Sirius redan utökat till 5-0. Om VBK skulle satsa framåt för att komma närmare så blev det alltså tvärtom, och man utnyttjade de chanser som uppstod.

Som när man gjorde tre mål på tre raka hörnor i mitten av halvleken, därefter var Sirius färdiga för dagen men de var ändå närmare ett nionde mål än vad Vetlanda var en reducering. Det var helt enkelt en sådan kväll där inget stämde.

IK Sirius – Vetlanda BK 8-0 (3-0)
Målskyttar VBK:
Sirius: Ted Bergström Heramb 3, Arvid Tapper 2, Matteus Liw, Albin Thomsen, Nils Bergström.
Utvisningar: Sirius 1×10, VBK 1×10, 1×5
Hörnor: 9-1
Matchrapport

Laguppställning