Vetlanda P18 vinner och tar sig till SM-final

Det var bortalaget Sandviken som inledde piggast i kvällens semifinal, de tog också ledningen på straff i tionde minuten. Vetlanda kunde dock vända med två snabba mål av Albin Rehnholm och Isac Karlsson, och därefter var det VBK som stod för det mesta och bästa av spelet mot ett bortalag som backade hem ganska så ordentligt.

 

Utdelning blev det dock inte förrän i 39:e minuten när Albin Rehnholm gjorde sitt andra mål i halvleken, 3-1 stod sig också till paus.

 

Vetlanda kom ut med lite extra energi i början av andra halvlek och efter bara några minuter så tvingade Sandviken riva ner Isac Karlsson när han snyggt hade tagit sig in framför mål. Albin Rehnholm satte den efterföljande straffen och 4-1 var ett resultat som kombinerat med 2-5 från förra mötet innebar att Vetlanda var vidare till final på fler gjorda bortamål.

 

Sandviken fortsatte med sitt tillbakadragna spel och utmanade sällan Vetlanda, och de gånger de kom fram så hamnade bollen utanför eller hos Vetlandas målvakt Vincent Trygg. Närmast ytterligare mål var nog snarare Vetlanda, men där stod Jesper Sundving i vägen. Slutresultatet skrevs till 4-1, och Vetlandas 18-årslag gör J20 sällskap till Uppsala.

 

Både P18- och J20-finalerna spelas på fredag, P18 klockan 11.00 och J20 klockan 19.00. Vi återkommer med mer information.