Vetlanda på spelhumör mot Frillesås

Seger med 9-4 (4-2) och ett stundtals bländande anfallsspel.

Det var gästerna Frillesås som rivstartade målmässigt och tog ledningen med två mål redan i sjunde minuten, först på hörna och sedan på friläge. Båda gångerna var det Fredrik Brandin som höll sig framme. Men två snabba hörnmål gjorde att det var kvitterat, Filip Bringe och Philip Lennartsson var skyttarna, och därefter tog Vetlanda över spelet nästan helt.

I de tidigare matcherna har det varit lite långsamt spel i uppbyggnadsfasen men av det syntes det inte mycket idag. Vetlanda fick ofta möjlighet att spela långt in på Frillesås planhalva, och även om gästerna täckte upp väl när bollen närmade sig straffområdet så låg det hemmamål i luften. Ledningsmålet kom i 38e minuten efter en lång passning ut på högerkanten där sedan Jocke Andersson hittade in till Pontus Blomberg som fyllde på i straffområdet och satte 3-2.

Strax innan paus var det tvärtom, en lyftning från Pontus till Jocke gav friläge och 4-2.

Enbart en briljant räddning från Frillesås Christian Axelsson hindrade Filip Bringe från att sätta 5-2 redan i andra halvleks första anfall. Det målet kom istället i 50e minuten, en lyftning till Jocke som spelade vidare till Axel Ekholm som kom i andravågen.

Andra halvlek bjöd på ett mer desperat bortaspel med många lyft ner mot Vetlandas backlinje, mer böljande spel och kortare anfall. VBK hade bättre struktur på sitt anfallsspel och några riktigt vackra kombinationer gjorde att man drog ifrån ytterligare i målprotokollet. Gästerna mäktade med två mål i andra halvlek, men vi minns främst flippet från Pontus Vilén till Axel Ekholm som gav 8-3 i 87e minuten och det avslutande 9-4 på övertid efter en hård djupledspassning från Emil Fedorov som vinklades vidare av Patrik Johansson till Jocke som satte sitt fjärde mål i matchen.

Detta var sista träningsmatchen innan Svenska Cupen som spelas nästa helg i Lidköping. Mer information om cupen kommer på hemsidan innan dess.

Vetlanda BK – Frillesås BK 9-4 (4-2)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Axel Ekholm 2, Filip Bringe, Philip Lennartsson, Pontus Blomberg.
Frillesås: Fredrik Brandin 3, Jesper Norrman.
Utvisningar: VBK 1×10, FBK 1×10
Hörnor: 12-5