Vetlanda räckte inte till i Uppsala

En bra första halvlek byttes till en sämre andra, förlust med 3-0 (0-0).

Både Vetlanda och Sirius ställde samma lag på banan som i onsdags – som väntat så gick Sirius överklagan till RIN inte igenom, Haraldsson och Thomsen är fortsatt avstängda – men jämfört med den matchen så bjöd första halvlek på ett mer öppet spel. Framför allt så var det VBK som hade bättre fart både på skridskorna och passningsspelet jämfört med senast.

Vetlanda var också det laget som fick ut mest framåt, hade ett par hyfsade skott innan den första ordentliga chansen skapades efter 18 minuter då Vladimir In-fa-lin kom igenom i mitten och passade till Emil Fedorov som inte riktigt fick till sitt avslut samtidigt som Anton Andersson effektivt skar av vinkeln.

I övrigt hade Vetlanda en del spelvändningar som kunde blivit till något farligare, men där hemmaförsvaret lyckades avvärja.
Sirius största farlighet första halvtimmen var ett skott som täcktes och nästan ställde Topi Peuhkuri som dock hann slå om sedan plocka in bollen. Men just runt 30 minuter spelade fick man till en del bättre anfall och man hade ett par skott som Vetlanda tvingades rensa undan tätt intill målet.

Vetlanda hade första halvleks allra bästa chans precis i slutet då Joakim Carlström sköt en hörna klockrent i ribban, istället gick man till paus 0-0.

I andra halvlek ändrades matchbilden och det vägde över till hemmalagets fördel. Sirius kontrollerade mer av bollinnehavet och stängde till ytorna, det såg mer ut som det gjorde i onsdags i Hydro Arena där Vetlanda blev passiva både när man själva hade bollen och när Sirius hade den.

Passiviteten gjorde också att stora luckor bjöds i försvaret och Sirius kunde gå fram till 2-0 första kvarten. Först när Ted Bergström Heramb kom farandes mot straffområdet och enkelt kunde spela fri Alexander Härndahl, och sedan när Nils Bergström tämligen ohotat tilläts slå en rak djupledningspassning från mittplan som friställde Alexander Karlgren.

Vetlanda tog timeout men det löste inte upp anfallsspelet nämnvärt, Vetlanda tilläts äga mycket av bollinnehavet men det blev många passningar som kom i fel läge eller med fel adress. Och när man väl kom i närheten av straffområdet så mynnade det sällan ut i något, det blev oftast en passning för mycket istället för inspel eller skott.

Vetlandas bästa chans i andra halvlek kom i slutminuterna, ett skott av Joakim Carlström som Anton Andersson med viss möda räddade, men då hade Sirius redan avgjort på hörna i 88e minuten.

På måndag finns det chans till att kvittera matchserien, den chansen tar vi.

IK Sirius – Vetlanda BK 3-0 (0-0)
Sirius: Alexander Härndahl 2, Alexander Karlgren
Utvisningar: Sirius 2×10, VBK 4×10
Hörnor: 8-7
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se