David Borvall

Vetlanda-seger borta mot Broberg/Söderhamn

Första besöket i Helsingehus Arena vanns med 3-1 efter en storartad insats av David Borvall.

 

Det var inledningsvis en ganska så avvaktande match i lågt tempo men där Vetlanda gradvis tog över spelet. VBK visade stort tålamod och höll mycket boll inom laget, och skapade också den första riktigt ordentliga chansen när Brobergs målvakt Henrik Rehnvall räddade Jocke Anderssons friläge drygt tio minuter in. Men det skulle dröja ytterligare tio minuter innan Vetlanda kunde ta ledningen, efter en fin uppåkning av Pontus Blomberg på vänsterkanten så hittade bollen fram till Patrik Johansson som slog in 0-1.

 

VBK hade bra koll på hemmalagets anfall som inte mäktade med några större farligheter i första halvlek, i stället var det Rehnvall i hemmamålet som snarast höll nere siffrorna. Bland annat genom att rädda en straff som petades till Jocke, men på den efterföljande hörnan så kunde Tobias Nyberg peta in en retur. 2-0 till Vetlanda efter första halvlek var något mål i underkant.

 

Vetlanda hade ytterligare någon halvchans i inledningen av andra, men efter det kom Broberg bättre med i spelet. Högre press hindrade VBK från att komma rätt i speluppbyggnaden, och större delaktighet i anfallsspelet gjorde också att ett stundtals något för stillastående Vetlanda tvingades dra på sig utvisningar. David Borvall i Vetlanda-målet blev mer och mer utmanad, och halvvägs in i halvleken tvingades han kapitulera efter att Jonas Nygren blivit frispelad.

 

Strax efter reduceringen hade Broberg ytterligare ett gyllene målläge, men Borvall stod i vägen, och i stället kunde Vetlanda göra sitt tredje mål i matchen efter ett av få ordentliga anfall i andra halvlek. Johan Löfstedt hittar ut med en lång passning till Daniel Johansson på högerkanten som kommer runt och stänker in bollen från snäv vinkel.

 

Två snabba VBK-utvisningar kort därefter gav rejält med spelövertag och en del ordentliga chanser för Broberg. Men Borvall och ett fint hörnrus fredar målet från ytterligare påhälsning, matchen slutar 3-1 till Vetlanda.

Broberg/Söderhamn – Vetlanda BK 1-3 (0-2)
Målskyttar VBK: Patrik Johansson, Tobias Nyberg, Daniel Johansson.
Broberg: Jonas Nygren.
Utvisningar: Broberg 2×10, VBK 4×10
Hörnor: 10-10
Matchrapport

Laguppställning