Vetlanda trea i Alfamark Mini World Cup

Vetlandas P16 var i Bollnäs och slutade trea i turneringen efter seger mot Lidköping i bronsmatchen.

VBK inledde Mini World Cup med att besegra Villa Lidköping med 7-0 och Botnia med 4-0. Inför sista gruppspelsmatchen mot Solberg så valde man att vila några spelare och förlorade med 3-2.

Idag på morgonen slog Vetlanda Edsbyn med 4-1 och man ställdes mot Vodnik i semifinalen. Det ryska laget hade så långt fyra raka vinster och målskillnaden 42-5, men det var Vetlanda som gjorde de två första målen. Vodnik kunde dock vända och till slut vinna med 6-3. De slog också Jenisej i finalen med 3-2.

I bronsmatchen mötte Vetlanda de kommande seriemotståndarna Lidköpings AIK och vann ganska så klart med 6-1.

Serien inleds nu på fredag med hemmamatch mot Nässjö IF, matchen startar 20.45.

 

I Juniorelitserien spelade Vetlanda igår mot IFK Motala och vann med 11-5. Isac Karlsson stod för inte mindre än åtta av målen, övriga målskyttar var Axel Wallin, Måns Racov och Gustav Ek. Nästa match spelas på lördag, hemma mot Hammarby. Den matchen startar 20.00. 

 

17.15 på lördag spelar också P17 på hemmaplan mot Hammarby. Redan på tisdag spelar de sin första bortamatch i serien, mot Nässjö IF.

 

Denna säsong har Vetlanda ett lag i Ungdomsallsvenskan tillsammans med Skirö AIK. De inleder sitt seriespel nästa söndag med matcher i Surte mot Karlstad och Surte.

 

Vi vill också passa på att gratulera Skirö AIKs F17-lag som idag vann World Cup, i finalen besegrades Surte/Kareby med 3-1. 

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se