Vetlanda-ungdomar uttagna till utvecklingsläger

Dessutom vinst både för P19 och P17.

I söndags spelade Vetlanda sin andra match i Juniorelitserien, hemma mot IFK Motala. Gästerna tog ledningen tidigt och utökade också till 0-2 innan Vetlanda kunde vända till seger med 7-4 (2-2). Matchen sändes via stream som också går att se i efterhand, då får man inte minst se August Ljungs vackra mål som gav 4-2 (sekvensen startar på egen planhalva efter ca 1 timme och 11 minuter, det går att välja tidpunkt i videon). August gjorde ytterligare två mål i matchen, övriga målskyttar var Filip Johansson 2, Melker Lindqvist och Daniel Hörberg. Nästa match spelas på söndag, mot Västerås på bortaplan.

I Pojkallsvenskan spelade VBK hemma mot Sandviken i lördags. Det stod 2-2 efter 20 minuter men sedan dröjde det ända till matchens sista sekunder innan nästa mål kom, och då var det William Reuser som avgjorde till Vetlandas fördel. Alexander Sundberg stod för de två första målen. På lördag klockan 15.00 spelar de nästa match, hemma mot Tellus.

Vetlanda P16 och Vetlanda P15 spelade mot varandra i P16-serien i söndags, båda lagen består av en blandning av spelare födda 2006-2008 och det var det lag som kallas P15 som till slut vann med 6-5. Målskyttar för P15 Anton Gustafsson 2, Ludvig Tejmark, Oliver Eriksson och Lukas Corin. Målskyttar för P16 Kevin Degerstedt, William Eek, Alex Gustafsson och Viggo Sörensen. P16 spelar sin nästa match på söndag borta mot Surte, och P15 får vänta ytterligare en vecka.

Spelare från de lagen har också blivit uttagna till Bandyförbundets utvecklingsläger i Nässjö i månadsskiftet November-December. Ester Eknäs och Emilia Göransson till lägret för F15/F16, och till P16-lägret ska Alexander Nilsson, Lowe Bardh, Lukas Corin, Oliver Eriksson, Kevin Degerstedt,  William Eek, Carl Cederlöf, Anton Gustafsson och Alexander Langsbo.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se