Vetlanda vinner efter sen vändning

5-3 mot Vänersborg, två mål av Tobias Nyberg och Daniel Johansson.

 

Vetlanda kom till spel utan både Johan Löfstedt och Pontus Vilén, utöver avstängde Joakim Andersson, och det märktes inte minst i första halvlek som var en ganska så chansfattig historia. Utöver ledningsmålet som kom i 19:e minuten när Adam Rudell tryckte in bollen från nära håll så skapade inte hemmalaget mycket. Vänersborg i sin tur saknade sin bäste målskytt Joakim Hedqvist och när en sådan som Robin Öhrlund missade en stor del av matchen så såg det inte så mycket bättre ut för bortalaget heller, de blev mållösa i första halvlek.

 

Men det ändrade sig redan i inledningen av andra halvlek, Robin Lundqvist tog till vara på sitt andra skottförsök i samma situation och kvitterade till 1-1 redan 40 sekunder. Bara halvannan minut senare tog Vetlanda dock ledningen igen, Daniel Johansson på en vänsterhörna.

 

Det syntes att Vänersborg i kampen om sista slutspelsplatsen hade snackat ihop sig för att sats mer framåt, de tryckte på med mer folk och pressade dessutom högre. Knappa kvarten in i halvleken tryckte Emil Viklund sig snyggt förbi Vetlanda-mittfältet och serverade Johan Koch som fri med Borvall kunde sätta 2-2. Bara några minuter senare var det dags för nytt hörnmål, men denna gången var det gästernas Joakim Johansson som såg till att IFK tog ledningen.

 

Efter det blev det mer och mer Vetlanda som stod för anfallen, och hade dessutom ett par fina anfall som borde ha resulterat i mål, men antingen hamnade bollen i Kyllönens vantar eller så sköts bollen strax utanför. Det dröjde ända till 85:e minuten innan Vetlanda kunde göra 3-3, Vänersborg hade två spelare utvisade när Pontus Blomberg drar på sig några motståndare och sedan droppar bollen till Tobias Nyberg som kan komma runt på högerkanten och snyggt sätta bollen i bortre krysset.

 

När matchklockan sedan närmar sig 89:e minuten så fixar Vetlanda fram en högerhörna, och återigen är det Daniel Johansson som håller sig framme och stänker in ledningsmålet. IFK tar sin timeout och skickar upp så mycket folk de kan de återstående minuterna, i stället för kvittering så kan Vetlanda kontra och Tobias Nyberg avgör matchen med sitt andra och Vetlandas femte mål precis innan slutsignalen.

 

Se matchens mål och en intervju med Tobias här nedanför.

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 5-3 (1-0)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson 2, Tobias Nyberg 2, Adam Rudell.
Vänersborg: Robin Lundqvist, Johan Koch, Joakim Johansson.
Utvisningar: VBK 1×10, IFK 3×10.
Hörnor: 9-7
Matchrapport

Laguppställning