Vinst mot Frillesås i sista träningsmatchen

Men det blev onödigt jämnt, 7-5 (4-1) efter sent avgörande.

Det finns inte mycket att ta med sig från den genrepet mot Frillesås hemma i Hydro Arena. De första 25 minuterna var visserligen en stabil insats med bra passningsspel och stabilt försvar, och så långt ledde VBK också med 4-1. Albin Rehnholm gav tidigt VBK ledningen efter ett fint skott utifrån, August Ljung slog in en hörnretur och sedan gjorde Axel Ekholm två mål där det första var en riktigt fin prestation. Frillesås hade minst lika mycket av bollinnehavet utan att direkt skapa så värst mycket, och det krävdes en extra prestation av Mattias Johansson för att göra mål då en lång lyra slogs in på tennis då de flesta förväntade sig att bollen skulle gå ut över kortlinjen.

Men därefter tappade Vetlanda det mesta av sitt spel, och än värre blev det i andra halvlek även om Filip Bringe utökade till 5-1 i 49e minuten. Men det dröjde inte länge innan Frillesås reducerat två gånger om, båda målen kändes onödiga och det gav mer hopp till bortalaget som inte vunnit något på försäsongen. Efter knappa kvarten så var skillnaden bara ett mål och medan Vetlandas anfallsspel hackade betänkligt så gick det enklare för Frillesås att ta sig fram mot straffområdet.

Även om kvitteringen inte direkt låg i luften så kom den till slut ändå efter att bortalaget skaffat sig en straff i 78e minuten. Det väckte till slut Vetlanda och anfallsspelet kom igång bättre igen, men det var fortfarande inget som gav upphov till några direkta chanser. Istället var det en hörna som gav 6-5, och det matchavgörande 7-5 i 87e minuten kom efter ett försvarsmisstag som utnyttjades av Jocke Andersson och Emil Fedorov.

 

Vetlanda BK – Frillesås BK 7-5 (4-1)
Målskyttar VBK: Axel Ekholm 2, Albin Rehnholm, August Ljung, Joakim Andersson, Emil Fedorov.
Frillesås: Mattias Johansson, Fredrik Johansson, Markus Fremstad, Sergej Pochkunov.
Utvisningar: VBK 1×10, Frillesås 2×10
Hörnor: 3-8
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se