Patrik Johansson klar för två nya säsonger

VBK:s lagbygge för kommande säsonger har redan börjat. Tränaren Patrik ”Putte” Johansson har skrivit på kontrakt för ytterligare två säsonger.
Slutmålet är att nå toppen, säger han.

Patrik Johansson blev tränare för VBK inför säsongen 2016/17, vilket blev hans tredje sejour i klubben som tränare. Nu har han bestämt sig för att leda laget i minst ytterligare två säsonger.

Det var egentligen inget svårt beslut. Jag och sportgruppen har samma syn och ser en otrolig potential i truppen och de spelare som kommer underifrån. Det handlar mer om ifall man känner att man har energin och det har jag, för energi får man av den här gruppen, säger Patrik Johansson.

Hyllar ledarteamet

Inför den här säsongen förstärkte VBK ledarstaben med de tidigare spelarna Jonas ”Skorven” Persson och Andrej Sannikov.

De har gjort ett kanonjobb precis som Bernström, materialare, massörser och alla andra runt laget. Det funkar perfekt.

Att skriva på kontrakt redan nu, handlar det också om att sända en signal om stabilitet till övriga laget?

Jo, vi pratar mycket om kontinuitet. När klubben tidigare gått långt har vi haft samma lag och ledning under flera säsonger.

Är målet nu att nå toppen?

Slutmålet är att nå toppen. Vi har tagit ett steg i år och närmat oss toppen och haft en jämnhet under säsongen. Vi har en bra blandning av egna produkter och toppspelare. Vi har alla ingredienser för att nå långt och nu har vi ett spännande slutspel framför oss. Vi är inte färdiga än, och det är väl det som driver mig.

Match mot Vänersborg på imorgon onsdag, vad har du för känsla inför omstarten av elitserien?

Det handlar om att få en god känsla de här tre matcherna så att vi är redo nästa fredag. Nu får vi fortsätta spela utan Jocke men vi hade en skön känsla i Stockholm innan uppehållet så vi ska försöka hitta tillbaka till det.

Har uppehållet gett er ny energi?

Ja, vi har både vilat och tränat tufft. Vi har laddat batterierna.

Läs gärna Vetlanda-Postens reportage om Patrik Johansson:

“Putte”: Claessons ord var avgörande